Anne Windberg Baarup, νέα Επικεφαλής Βιωσιμότητας της επιχειρηματικής μονάδας ContiTech της Continental.

Η Anne Windberg Baarup ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος βιωσιμότητας του τομέα ContiTech της Continental από την 1η Ιουνίου 2024.

Είναι υπεύθυνη στρατηγικής κατεύθυνσης και παγκόσμιας διοίκησης της ContiTech. Στη νέα της θέση, αναφέρεται απευθείας στον Claus Peter Spille, Επικεφαλής Operations της ContiTech. Η Baarup εργάζεται οκτώ χρόνια στην Continental σε διάφορα καθήκοντα. Έχει μεγάλη εμπειρία στους τομείς της τεχνολογίας υλικών, του ανθρώπινου δυναμικού και της οργανωτικής ανάπτυξης. Προσφάτως, ήταν επικεφαλής Material Technology Solutions της δραστηριότητας ελαστικών Continental, όπου προώθησε την έρευνα και την εφαρμογή βιώσιμων υλικών.

«Η Anne Windberg Baarup θα αναπτύξει περαιτέρω τις στρατηγικές προτεραιότητες και δραστηριότητές μας στον τομέα της βιωσιμότητας και θα διασφαλίσει την παγκόσμια εφαρμογή τους», δήλωσε ο Claus Peter Spille, Επικεφαλής Operations της ContiTech. «Η εμπειρία και η γνώση της στον τομέα των υλικών διασφαλίζουν την συνέχιση ανάπτυξης λύσεων βιώσιμων υλικών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις των πελατών, των κλάδων και των αγορών μας. Για εμάς τους ειδικούς στα υλικά, αειφορία σημαίνει επίσης επιλογή των κατάλληλων υλικών, σύνθεση ανακυκλώσιμων μειγμάτων υλικών και τελικά, κατασκευή των προϊόντων μας με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Η Anne Windberg Baarup, είναι το κατάλληλο άτομο γι’ αυτό». Επιπλέον, θα αναλάβει την περαιτέρω επέκταση των βιώσιμων εγκαταστάσεων παραγωγής της ContiTech παγκοσμίως.

Εστίαση στην υποκατάσταση υλικών

Η κεντρική επιδίωξη της στρατηγικής βιωσιμότητας της ContiTech είναι η αντικατάσταση των συμβατικών υλικών με πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Αυτό περιλαμβάνει βιολογικά και, κυρίως, ανακυκλωμένα υλικά. «Έχουμε θέσει ως στόχο την κατασκευή όλων των προϊόντων μας αποκλειστικά με βιώσιμα υλικά έως το 2050 το αργότερο. Για να επιτύχουμε τον στόχο, θα αυξήσουμε σταδιακά το ποσοστό των βιώσιμων υλικών στα προϊόντα μας στο 35% μέχρι το τέλος του 2030. Συνεχίζουμε έτσι με συνέπεια την πορεία μας και υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας για κυκλική μελλοντική οικονομία», ανέφερε ο Philip Nelles, Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της Continental, υπεύθυνος της ContiTech.

Αειφόρα και ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται ήδη σε διάφορα προϊόντα της ContiTech, συμπεριλαμβανομένου του τεχνητού δέρματος skai® VyP Coffee, το οποίο κατασκευάζεται από κατακάθι καφέ που επαναχρησιμοποιείται για παραγωγή βιώσιμων υφασμάτων ταπετσαρίας. Επιπλέον, η ContiTech ανέπτυξε διεργασίες αύξησης της αναλογίας βιώσιμων υλικών σε υπάρχοντα προϊόντα, όπως πνευματικά ελατήρια για περιορισμό του αποτυπώματος CO2. Η εταιρεία χρησιμοποιεί βιώσιμο φυσικό καουτσούκ, βιολογικά έλαια και πλαστικοποιητές, καθώς και ανακυκλωμένα χαλύβδινα σύρματα αντί συμβατικών πρώτων υλών.

Στο πλαίσιο των ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της στον τομέα της βιωσιμότητας, η εταιρεία συνεργάζεται με εταίρους της αλυσίδας αξίας. Η Continental συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις και πανεπιστημιακές ομάδες του Innovation Network for Advanced Materials (INAM) για να βρει εναλλακτική στο καουτσούκ και να αντικαταστήσει τα παραγόμενα από ορυκτά πνευματικά συστήματα ανάρτησης σε λεωφορεία, φορτηγά και τρένα.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία ACEA και ChargeUp Europe
Επόμενο άρθροH Stellantis το πρώτο πεντάμηνο του 2024