Οι Continental και Amazon Web Services (AWS) θα συνεργασθούν στο πλαίσιο μιας νέας αναπτυξιακής δραστηριότητας. Στόχος της μακροχρόνιας συνεργασίας με την AWS, ως προτιμώμενου παρόχου cloud, είναι η ανάπτυξη της Continental Automotive Edge (CAEdge).

Η CAEdge είναι μια σπονδυλωτή πλατφόρμα εξοπλισμού και λογισμικού που συνδέει το όχημα με το cloud και παρέχει έναν εικονικό πάγκο εργασίας πολλαπλών επιλογών για ανάπτυξη, διάθεση και συντήρηση λειτουργιών συστήματος έντασης λογισμικού. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να ενσωματώσουν τις λειτουργίες που επιθυμούν καθ΄όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματός τους, κατεβάζοντας γρήγορες και πρακτικές ενημερώσεις λογισμικού.

Με την πλατφόρμα αυτή, η Continental ενισχύει τον ηγετικό της ρόλο στην ανάπτυξη αρχιτεκτονικών και λογισμικού οχημάτων αιχμής. Θα παρέχει στους μελλοντικούς κατασκευαστές οχημάτων και στους συνεργάτες τους ένα περιβάλλον ανάπτυξης αρχιτεκτονικής οχημάτων έντασης λογισμικού, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την εφαρμογή λογισμικού, αισθητήρων και λύσεων μεγάλων δεδομένων, σε κλάσμα του χρόνου που χρειαζόταν μέχρι τώρα. Ως εκ τούτου, το λογισμικό του οχήματος μπορεί να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί αποτελεσματικότερα και με ασφάλεια και να διατεθεί απευθείας στα οχήματα. Για να εμπορευματοποιηθεί η πλατφόρμα Continental CAEdge, πάνω από 1.000 προγραμματιστές της Continental θα εκμεταλλευτούν τις πλήρεις δυνατότητες που παρέχουν οι πλέον πρόσφατες τεχνολογίες, υποστηριζόμενες από την AWS.

«Το λογισμικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Dirk Abendroth, CTO της Continental Automotive. «Με την πλατφόρμα CAEdge, επιχειρούμε μια νέα προσέγγιση για ανάπτυξη αρχιτεκτονικής οχημάτων και λογισμικού στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχουμε έναν ισχυρό συνεργάτη, την AWS, που θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τον πρωτοποριακό μας ρόλο στον τομέα του λογισμικού αυτοκινήτων».

Στο πλαίσιο του πρώτου έργου, θα εισαχθούν στην πλατφόρμα CAEdge δεδομένα κάμερας και ραντάρ στόλου οχημάτων και θα χρησιμοποιηθούν για εικονικές προσομοιώσεις αυτόνομης οδήγησης υψηλού επιπέδου.

Για την επεξεργασία αυτών των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, η πλατφόρμα CAEdge παρέχει ένα περιβάλλον υψηλής απόδοσης που υποστηρίζει όλα τα στάδια ανάπτυξης ιδιαίτερα αυτοματοποιημένων και αυτόνομων συστημάτων οδήγησης: από τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων αισθητήρων, τη διαχείριση δεδομένων, την πρότυπη εκπαίδευση και τις εικονικές προσομοιώσεις, μέχρι τις ενημερώσεις λογισμικού οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα μεμονωμένα στάδια ανάπτυξης. που απαιτούσαν αρκετές εβδομάδες λόγω του έργου μεταφοράς δεδομένων και κατάρτισης αλγορίθμων, μπορούν τώρα να ολοκληρωθούν σε λίγες ώρες. Αυτό καθίσταται εφικτό μέσω της επεκτάσιμης υπολογιστικής ικανότητας που προσφέρει η AWS, καθώς και της μηχανικής μάθησης.

«Η Continental διαθέτει εμπειρογνώμονες κινητικότητας και ευρεία αντίληψη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ η AWS – ως κορυφαίος πάροχος cloud computing – διαθέτει πρόσβαση στην πλέον πρόσφατη μηχανική μάθηση και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες cloud. Με την υποστήριξη της τεχνογνωσίας της Continental και των πελατών της, δημιουργούμε ένα περιβάλλον ανάπτυξης που θα επιταχύνει τη δημιουργία ιδιαίτερα αυτοματοποιημένων και αυτόνομων συστημάτων οδήγησης», δήλωσε ο Bill Vass, Αντιπρόεδρος Μηχανικής της AWS.

Με την πλατφόρμα Continental, όλοι οι προγραμματιστές και οι συμμετέχουσες εταιρείες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα τυποποιημένο και αυτοματοποιημένο περιβάλλον ανάπτυξης, με τα ίδια εργαλεία, διαδικασίες δοκιμών και μέτρα διασφάλισης. Οι πελάτες θα επωφεληθούν επιπλέον από τα κέντρα δεδομένων της AWS και το δίκτυο που αναπτύχθηκε για προστασία των πληροφοριών, της ιδιωτικότητας, των εφαρμογών και των συσκευών τους. Η AWS παρέχει τη βάση για κάλυψη των πιο επιτακτικών σημερινών προδιαγραφών ασφάλειας και συμμόρφωσης, όπως εντοπισμός δεδομένων, προστασία και εμπιστευτικότητα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως όταν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων αναπτύσσει μια νέα λύση προϊόντων, μόνον αυτοί θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και θα μπορούν να εκχωρήσουν δικαιώματα πρόσβασης σε άλλες εταιρείες, για παράδειγμα, στην Continental ή σε άλλο συνεργάτη.

Continental: μια υπερδύναμη λογισμικού

Περίπου 20.000 από τους άνω των 51.000 μηχανικούς που εργάζονται για την Continental είναι ειδικοί στους τομείς λογισμικού και πληροφορικής. Η Continental απασχολεί ήδη περισσότερους από 900 εμπειρογνώμονες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και μέχρι το 2022 θα απασχολεί περίπου 1.900. Η δημιουργία αξίας βάσει λογισμικού καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης κάθε χρόνο. Η Continental είναι ο πρώτος πάροχος συστημάτων αυτοκινήτων που διαθέτει κεντρικό υπολογιστή για τη σειρά μοντέλων ID της Volkswagen. Ο πάροχος κινητικότητας έχει ήδη παραγγελίες από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες για υπολογιστές υψηλής απόδοσης, αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών στην ΕΕ τον Μάρτιο: +87,3%
Επόμενο άρθροToyota Motor Europe: Μερίδιο 6,6% το Α’ τρίμηνο