Φορτηγό που τροφοδοτείται από το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Amogy με βάση την αμμωνία

Η SK Innovation ανακοίνωσε ότι επένδυσε επιπλέον 50 εκατ. δολάρια στην Amogy, πρωτοπόρο εταιρεία λύσεων ενέργειας αμμωνίας άνευ εκπομπών ρύπων.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα της SK Innovation στην υλοποίηση της στρατηγικής της «Carbon to Green», με την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην οικοδόμηση παγκόσμιου οικοσυστήματος αμμωνίας.

Αυτή η επιπλέον χρηματοδότηση της Amogy από την SK Innovation γίνεται στο πλαίσιο του γύρου συγκέντρωσης κεφαλαίων της Σειράς B11, ύψους 139 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, με επικεφαλής την εταιρεία και άλλους παγκόσμιους επενδυτές, όπως Temasek, Korea Zinc, Aramco Ventures, AP Ventures, MOL PLUS, Yanmar Ventures, Zeon Ventures και DCVC.

Η αμμωνία θεωρείται εφικτή εναλλακτική λύση για την πραγματοποίηση της οικονομίας υδρογόνου, επειδή είναι πιο οικονομική και ευκολότερη στην αποθήκευση και τη μεταφορά σε υγροποιημένη κατάσταση από το υδρογόνο. Η ιδιαίτερα αποδοτική τεχνολογία αμμωνίας της Amogy τροφοδοτεί με υγρή αμμωνία το υβριδικό σύστημα κυψελών καυσίμου μέσω των ενσωματωμένων μονάδων πυρόλυσης, το οποίο παρέχει ισχύ σε ηλεκτρικούς κινητήρες μηδενικού άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας. Η τεχνολογία της Amogy συνάδει με την στρατηγική «Carbon to Green» της SK Innovation και ως εκ τούτου η εταιρεία αποφάσισε πέρυσι να προβεί στην πρώτη επένδυση, η οποία ανήλθε στα 30 εκατομμύρια USD.

Με την χρηματοδότηση της Σειράς B-1, η SK Innovation ενίσχυσε την συνεργασία στρατηγικού επενδυτή με την Amogy. Η συνεργασία τους για τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου βάσει αμμωνίας επεκτάθηκε, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης στην Ασία και την Ωκεανία, όπου η ζήτηση καθαρής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να εξετάσουν την μελλοντική επέκταση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων τους.

Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Amogy να συνεχίσει να υποστηρίζει την εμπορευματοποίηση, να ξεκινήσει την διαδικασία της καινοτόμου τεχνολογίας αμμωνίας και να λανσάρει το πρώτο προϊόν της στην αγορά το 2024.

Ο Αντιπρόεδρος και CEO της SK Innovation, Kim Jun, σχολίασε: «Η SK Innovation και η Amogy γνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο της αμμωνίας στην παροχή καθαρής ενέργειας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες Ε&Α (έρευνας και ανάπτυξης) και επέκτασης στην αγορά». «Πιστεύουμε επίσης ότι οι άλλοι παγκόσμιοι επενδυτές που συμμετείχαν σε αυτήν τη συγκέντρωση κεφαλαίων της Σειράς B-1 μοιράζονται το ίδιο όραμα με την SK Innovation και την Amogy», πρόσθεσε.

«Αυτή η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να χαράξουμε πορεία για το Net Zero 2050 και να καταστήσουμε τον κόσμο πιο βιώσιμο», δήλωσε ο Woo Seong-hoon, CEO της Amogy. «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη εκτίμησή μας στους επενδυτές που μοιράζονται τους τολμηρούς στόχους μας και εστιάζουμε την προσπάθειά μας στο λανσάρισμα της τεχνολογίας μας στην αγορά. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία μας θα αλλάξει τον κόσμο».

Η Amogy παρουσίασε ένα drone 5 kW το 2021 και ένα τρακτέρ 100 kW πέρυσι, που κινούνται με αμμωνία. Φέτος παρουσίασε το πρώτο φορτηγό αμμωνίας στον κόσμο (Κατηγορίας 8) των 300 kW.


1 Η χρηματοδότηση Σειράς Β, είναι το τρίτο στάδιο της χρηματοδότησης startup (μετά το κεφάλαιο εκκίνησης και τη Σειρά Α) και το δεύτερο στάδιο της χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων (μετά την Σειρά Α). Γενικά, μια νεοφυής επιχείρηση λαμβάνει αρχική επένδυση μέσω χρηματοδότησης εκκίνησης, στη συνέχεια με την Σειρά Α, μετά την δημιουργία επιχειρηματικού προτύπου μακροπρόθεσμων κερδών, την Σειρά Β για ανάπτυξη της επιχείρησης και τη Σειρά Γ για την επέκτασή της. Η Amogy εξασφάλισε 20 εκατ.USD μέσω χρηματοδότησης Σειράς A τον Δεκέμβριο του 2021 και 46 εκατομμύρια USD μέσω Bridge Funding τον Ιούνιο του 2022.

Προηγούμενο άρθροΈκδοση της Hydrogen Europe για την καθαρή αμμωνία
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο 2023