Η Volvo Cars τοποθέτησε τον Johan Ekdahl Chief Financial Officer, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Χρημάτισε αναπληρωτής CFO της Volvo Cars από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν διαδέχθηκε τον Björn Annwall, ο οποίος ανέλαβε νέα καθήκοντα ως Chief Commercial Officer και Αναπληρωτής CEO.

Ο Johan εντάχθηκε στη Volvo Cars το 2015 και υπήρξε επικεφαλής παγκόσμιας λογιστικής και εκθέσεων ομίλου από το 2017.

«Ο Johan διαθέτει ισχυρά ηγετικά χαρακτηριστικά και συνδυάζει οικονομική τεχνογνωσία με ευρεία γνώση της επιχείρησής μας. Το υπόβαθρο και η εμπειρία του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα καθήκοντά του ως CFO και θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τις στρατηγικές μας φιλοδοξίες και να καταστούμε αμιγής κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030», δήλωσε ο Jim Rowan, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars.

“Η οικονομική μας θέση είναι στιβαρή και είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να επιτύχουμε τις στρατηγικές μας φιλοδοξίες. Τα οικονομικά διαδραματίζουν βασικό ρόλο γι’ αυτό και ανυπομονώ να συνεχίσω την συνεργασία με την ομάδα της Volvo Cars για βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη”, δήλωσε ο Johan Ekdahl, CFO της Volvo Cars.

Ο Johan έχει μεταπτυχιακές σπουδές σε Business και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg. Πριν ενταχθεί στην Volvo Cars, εργάστηκε ως εξουσιοδοτημένος ελεγκτής της EY.

Προηγούμενο άρθροΥΜΕ: Ρύθμιση για καλύμματα καρότσας pick-up
Επόμενο άρθροΗ Genesis ανακοίνωσε δύο τοποθετήσεις