Κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί βιώσιμη σε τεχνολογίες κινητικότητας, η Stellantis προχώρησε σε συνεργασία με την Amazon για ανάπτυξη της τεχνολογίας διαδικτυακών υπηρεσιών παγκόσμιου εμπορίου στα οχήματά της.

Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία να αναπτύξει συνδεδεμένες τεχνολογίες και να εκπαιδεύσει μηχανικούς λογισμικού επόμενης γενιάς.

Η συνεργασία θα προσφέρει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες των Amazon Web Services (AWS), Amazon Devices και Amazon Last Mile στη Stellantis, επιτρέποντάς της να επιταχύνει τις συνδεδεμένες και εξατομικευμένες εμπειρίες οχήματος, βοηθώντας έτσι την αυτοκινητοβιομηχανία να μετατραπεί σε εταιρεία ανάπτυξης και μηχανικής βάσει λογισμικού. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες βάσει λογισμικού, με ασύρματη ενημέρωση (OTA).

Οι τεχνολογίες της Amazon θα εγκατασταθούν στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα καμπίνας της Stellantis, STLA SmartCockpit και η Stellantis θα υιοθετήσει την AWS ως πάροχο cloud για πλατφόρμες οχημάτων. Η Amazon θα επωφεληθεί από τη συνεργασία, όντας ο πρώτος εμπορικός πελάτης του νέου ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας Ram ProMaster (BEV) το 2023, επεκτείνοντας το βιώσιμο δίκτυό της παραδόσεων.

Διαχείριση οχημάτων μέσω φωνητικού ελέγχου

Το λογισμικό επιτρέπει στο STLA SmartCockpit να παρέχει εξατομικευμένη και διαισθητική εμπειρία συντήρησης, ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών πληρωμών, μέσω λειτουργιών ψυχαγωγίας βελτιωμένης τεχνητής νοημοσύνης και φωνητικού ελέγχου και πλοήγησης Alexa.

Η Stellantis θα μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες δυνατότητες για μάρκες και ειδικά οχήματα μέσω των τεχνολογιών της Amazon και έξυπνη και ευπροσάρμοστη διεπαφή που θα ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών, παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών.

Οι πελάτες της Stellantis θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το σπίτι τους, μέσω του έξυπνου σπιτιού και των υπηρεσιών ασφαλείας της Amazon, καθώς και τα οχήματά τους μέσω οικιακών συσκευών με δυνατότητα Alexa ή εφαρμογής Alexa για smartphone.

Τα ψηφιακά πιλοτήρια νέας γενιάς και οι εξατομικευμένες συνδεδεμένες συσκευές θα αναπτυχθούν από την Mobile Drive, την κοινοπραξία Stellantis και Foxconn.

Μετάβαση στο cloud μέσω AWS

Η Stellantis θα μεταφέρει τη γραμμή δεδομένων οχημάτων των μαρκών της διεθνώς στην AWS και θα συνεργαστεί με την Amazon για την κατασκευή υποδομής πλατφορμών οχημάτων επόμενης γενιάς βάσει cloud. Άλλος στόχος της Stellantis είναι το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, που θα χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση της AWS προς ενίσχυση της εξατομίκευσης και παροχή καλύτερης προληπτικής συντήρησης.

Η Stellantis ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη λειτουργίας Ακαδημίας Λογισμικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής σταδιακής αύξησης των ετήσιων εσόδων της στα 20 δισ. ευρώ έως το 2030, μέσω οχημάτων με δυνατότητα λογισμικού. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία έως το 2024 θα εκπαιδεύσει 5.000 μηχανικούς σε τεχνολογίες cloud της AWS.

Προηγούμενο άρθροCES 2022: Συμφωνίες της GM για τα EV
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Volvo Cars – Qualcomm