Η General Motors (GM) προωθεί σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτροκίνηση του χαρτοφυλακίου της, σύμφωνα με την CEO Mary Barra, η οποία επεσήμανε διάφορες σχετικές επιχειρηματικές συμφωνίες για τα EV κατά την ομιλία της στην CES 2022.

Εκτός του ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποιεί συμφωνίες μέσω της εταιρείας της ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Brightdrop, που διαθέτει ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) για στόλους, η GM ανακοίνωσε επίσης δύο εταιρείες που ενδιαφέρονται για το pickup της Silverado EV, που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Όσον αφορά στο πρώτο, μεταξύ άλλων συμφωνιών, η Walmart υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση 5.000 ηλεκτρικών βαν παράδοσης EV600 και των μικρότερων EV410 της BrightDrop για να ενισχύσει το αναπτυσσόμενο δίκτυό της τελικών παραδόσεων και να αποκτήσει στόλο logistics μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Η FedEx υπέγραψε επίσης συμφωνία με την BrightDrop, για απόκτηση κατά προτεραιότητα 2.000 ηλεκτρικών βαν παράδοσης τα αμέσως επόμενα χρόνια, επιπλέον της αρχικής παραγγελίας 500 μονάδων που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος ενοικίασης οχημάτων Enterprise και η ενεργειακή εταιρεία Quanta δήλωσαν πως το Silverado EV αποτελεί αποτελεσματική και βιώσιμη εναλλακτική λύση, ανακοινώνοντας στην CES 2022 το ενδιαφέρον τους για το ελαφρό pickup. Το μοντέλο στάνταρ θα διαθέτει αυτονομία τουλάχιστον 400 μιλίων και αρχική τιμή περίπου 40.000 δολάρια ΗΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΤο Ride Pilot της Volvo Cars λανσάρεται στην Καλιφόρνια
Επόμενο άρθροCES 2022: Συνεργασία Stellantis – Amazon