Η βρετανική Caterham παρουσίασε το Project V, ένα ελαφρύ αμιγώς ηλεκτρικό πρότυπο coupé που μπορεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.

Το Project V της Caterham έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στο περίπτερο της εταιρείας στο Goodwood Festival of Speed 2023.

Σχεδιασμένο εξ αρχής ως ηλεκτρικό όχημα, το Project V είναι δημιουργία του νέου Chief Designer, Anthony Jannarely. Το όραμά του έλαβε μορφή από την παγκοσμίου φήμης ιταλική εταιρεία μηχανικής, Italdesign.

Το Project V διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μπαταρίας, με κινητήρα 200 kW (272 PS) στον οπίσθιο άξονα. Συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου USOC 55 kWh, προηγμένης διαχείρισης θερμότητας και δυνατότητα επαναφόρτισης 20-80% σε μόλις 15 λεπτά, με ταχυφορτιστή DC 150 kW.

Με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μικρότερη των 4,5 δευτερολέπτων, το Project V μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα, με αυτονομία WLTP 400 χλμ.

Η μινιμαλιστική σχεδίασή του καθιστά ότι το Project V, όπως και το Seven, ελαφρύ και απλό. Η Caterham επιδιώκει απόβαρο 1.190 κιλών (διαμόρφωση 2+1) το οποίο θα επιτευχθεί μέσω καινοτόμου πλαισίου ανθρακονημάτων και αλουμινίου.

Το εκθεσιακό Project V διαθέτει διάταξη καθισμάτων 2+1 – 2+2 προαιρετικά – που διευκολύνει την πρόσβαση, παρέχει περισσότερη άνεση στον επιβάτη του πίσω καθίσματος και μεγαλύτερη ευελιξία χειρισμού. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα απλό, εύχρηστο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βάσει smartphone και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων για την εμφάνιση βασικών πληροφοριών. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τύπους οδήγησης Normal, Sport ή Sprint, με έξυπνη προσαρμογή επιτάχυνσης και διεύθυνσης για διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το πρότυπο όχημα διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω πλήρως ρυθμιζόμενης γεωμετρίας, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S (19″ εμπρός και 20″ πίσω) και δισκόφρενα με δαγκάνες υψηλών επιδόσεων.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Pierre−Martin Bos επικεφαλής PBV της Kia Europe
Επόμενο άρθροΟι μάρκες στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο 2023