Η General Motors (GM) επιστρέφει στους ευρωπαϊκούς στόλους με την Cadillac, που αρχίζει να δέχεται παραγγελίες για το Lyriq στην Ευρώπη.

Η GM επιστρέφει στους ευρωπαϊκούς στόλους ανοίγοντας βιβλίο παραγγελιών για Ελβετούς πελάτες. Μόνον το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Cadillac Lyriq είναι προς πώληση και οι παραδόσεις του ξεκινούν τον Μάιο ή τον Απρίλιο του 2024. Θα ακολουθήσουν σύντομα η Γαλλία, η Σουηδία και τρεις αγορές που δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.

Η επιστροφή της GM στις ευρωπαϊκές αγορές είχε ήδη ανακοινωθεί την άνοιξη του 2023. Στο πλαίσιο της ηλεκτρικής της εκστρατείας, η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεπε να ξεκινήσει με την Cadillac στις σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο, επέλεξε την Ελβετία ως βασική αγορά επανεκκίνησης στις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.

Πωλήσεις απευθείας στον πελάτη

Το αρχικό μοντέλο Lyriq είναι SUV μήκους πέντε μέτρων, με κομψή εμφάνιση και αυτονομία 530 χιλιομέτρων, στην τιμή των 85.000 ευρώ. Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται απευθείας στους πελάτες μέσω του ιστότοπου της εταιρείας και του καταστήματος της Ζυρίχης. Την είδηση γνωστοποίησε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM Ευρώπης, Jaclyn McQuaid.

Μέχρι τώρα, οι ταξινομήσεις του Lyriq, που κατασκευάζεται στο Τενεσί, ήταν υποτονικές στην εγχώρια αγορά του και αναμένονται να φανούν οι επιδόσεις του στους ευρωπαϊκούς εταιρικούς στόλους με την premium τιμολόγηση, τον υψηλό πληθωρισμό και την επιβράδυνση των κινήτρων.

Η General Motors αποχώρησε από την Ευρώπη το 2017, όταν πούλησε την Opel στην PSA, η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τον όμιλο Stellantis. Παραμέλησε για λίγο τις κορυφαίες μάρκες της, όπως την Cadillac και την Chevrolet, προς όφελος μιας αναπνευστικής συσκευής στην Ευρώπη πριν τελικά την διακόψει. Τα Chevrolet Equinox EV και Blazer EV είναι τα άλλα μοντέλα BEV που προβλέπεται να πωλούνται στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροO Lutz Stiegler CTO της Polestar
Επόμενο άρθροΤα e-fuels θα εκπέμπουν «πενταπλάσιο CO2 από τα EV;