Η BYD Company Ltd (BYD) και η Toyota Motor Corporation (Toyota) ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV). Τα δύο μέρη θα αναπτύξουν από κοινού sedans και χαμηλά SUV, καθώς και τις μπαταρίες για τα οχήματα αυτά και άλλα με στόχο την κυκλοφορία τους στην κινεζική αγορά υπό την επωνυμία Toyota κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η BYD ιδρύθηκε το 1995 ως επιχείρηση μπαταριών και έχει εξελιχθεί σε εταιρεία συνολικής ενεργειακής λύσης, κατασκευάζοντας όχι μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα αλλά και άλλα προϊόντα όπως κυψέλες αποθήκευσης ενέργειας μεγάλου μεγέθους. Το όνομα της εταιρείας BYD σημαίνει “Κατασκευάστε τα όνειρά σας” και τα βασικά μέρη για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα όπως οι μπαταρίες, οι κινητήρες και τα ηλεκτρονικά ισχύος είναι τα προϊόντα που αναπτύσσει η BYD. Το 2008, η BYD υπήρξε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που άρχισε να πωλεί plug-in υβριδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα  (PHEV) μαζικής παραγωγής. Από το 2015 και μετά, οι πωλήσεις BEV και PHEV της BYD κατατάσσονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως επί τέσσερα συναπτά έτη.

Το 1997, η Toyota έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή υβριδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (HEV). Από τότε, έχει γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και έχει συσσωρεύσει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών και εμπειριών στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τόσο η BYD όσο και η Toyota επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 προωθώντας τη διάδοση της χρήσης των BEV. Για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη να παραμερίσουν την αντιπαλότητα τους και να συνεργαστούν. συνεπώς, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού BEV.

Προχωρώντας, η BYD και η Toyota θα χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις τεχνολογίες ανάπτυξης μπαταριών που έχουν αποκτήσει με τα προσφερόμενα προϊόντα τους στην αγορά και θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη BEV που είναι ελκυστικά για τους πελάτες και για την περαιτέρω προώθηση της ευρείας υιοθέτησής τους.

Προηγούμενο άρθροΗ Ρουμανία διπλασιάζει τη χρηματοδότηση για επιδοτήσεις ηλεκτρικών
Επόμενο άρθροΠροηγμένα συστήματα ασφαλείας από την Hyundai και την MDGo