Το BMW Group λανσάρει την αυτοματοποιημένη οδήγηση SAE Level 2 με το HERE HD Live Map, στη νέα BMW Σειρά 7.

Η HERE Technologies, η κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων τοποθεσίας και τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι το BMW Group χρησιμοποιεί το HERE HD Live Map, τον χάρτη υψηλής ευκρίνειας της HERE που επιτρέπει hands-free οδήγηση σε ΗΠΑ και Καναδά. Η HERE είναι από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που παρέχει υψηλής ανάλυσης χάρτες για δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 σε οχήματα παραγωγής. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της BMW και της HERE σχετικά με τις δυνατότητες χαρτογράφησης επόμενης γενιάς.

Η Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της BMW που χρησιμοποιεί το HERE HD Live Map για hands  free οδήγηση

Το BMW Group εισήγαγε για πρώτη φορά την hands-free οδήγηση με μέγιστη ταχύτητα 130 km/h το 2018. Τώρα, η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής του premium κατασκευαστή που λανσάρεται με αυτοματοποιημένες λειτουργίες Επιπέδου 2+ (SAE Level 2+) με μέγιστη ταχύτητα 130 km/h. Με το HERE HD Live Map στο αυτοκίνητο, η λειτουργία αυτή επιτρέπει hands-free οδήγηση σε διαπολιτειακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, με την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί παραμένουν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα HERE παρέχει τη δυνατότητα στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος να προβάλει σε πραγματικό χρόνο, σε ποιο σημείο η λειτουργία SAE Level 2+ μπορεί να ενεργοποιηθεί με ασφάλεια. Με την πάροδο του χρόνου, το HERE HD Live Map θα ενσωματωθεί σε επιπλέον μοντέλα BMW, καθώς οι δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης αυξάνονται σε οχήματα, δρόμους και περιοχές.

«Ένας ψηφιακός χάρτης HD είναι απαραίτητος για υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το HERE HD Live Map είναι πλούσιο και αξιόπιστο: παρέχει πληροφορίες για τη γεωμετρία του δρόμου, το προφίλ της διαδρομής και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας  – όλα σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Dr. Nicolai Martin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Οδηγικής Εμπειρίας του BMW Group. «Συνεργαζόμαστε με την HERE εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να φέρουμε μία υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση στην αγορά. Και τώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας να παίρνει σάρκα και οστά. Μαζί, κάνουμε ένα βήμα ακόμα προκειμένου να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε μία ανώτερη οδηγική εμπειρία στους πελάτες μας».

«Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε το HERE HD Live Map να επιτρέπει την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου Level 2+ σε οχήματα παραγωγής της BMW. Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει την αξία των χαρτών για υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επέκταση του Level 2+ σε όλους τους τύπους των δρόμων», δήλωσε ο Fred Hessabi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Πελατών της HERE Technologies.

Το HERE HD Live Map αποτελεί βασικό στοιχείο για την ασφάλεια της αυτοματοποιημένης οδήγησης και την άνεση του χρήστη

Το HERE HD Live Map αποτελείται από πλούσια, πολύ ακριβή και νέα επίπεδα δεδομένων που θα υποστηρίζουν το όχημα ούτως ώστε να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται στο δρόμο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της διαδρομής. Τα δεδομένα σε επίπεδο λωρίδας αποτελούν μία επιπλέον πηγή πληροφοριών για τους αισθητήρες του οχήματος, παρέχοντας πρόσθετες διασφαλίσεις ποιότητας του συστήματος. Το HERE HD Live Map βοηθά ένα όχημα να προσαρμόζει προληπτικά τη συμπεριφορά του στα επερχόμενα χαρακτηριστικά του δρόμου.

Η BMW Σειρά χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Predictive Routing και HERE Real-Time Traffic

Όπως η BMW iX, η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 7 διαθέτει επίσης την υπηρεσία HERE Predictive Routing, μία λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής βασισμένη σε cloud που μαθαίνει από ατομικά μοτίβα οδήγησης, για να προτείνει πιο εξατομικευμένες διαδρομές. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 7 χρησιμοποιεί την υπηρεσία HERE Real-Time Traffic σε 70 χώρες, που παρέχει στους οδηγούς λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους στο δρόμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, με ακρίβεια επιπέδου λωρίδας. Χάρη στη δυνατότητα αυτόματου επαναπροσδιορισμού διαδρομής, βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν ασφαλείς και να εξοικονομούν χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΈκδοση της ACEA για τα πρότυπα εκπομπών ρύπων
Επόμενο άρθροΚαινοτόμα συστήματα υποβοήθησης στο νέο ID. Buzz