BMW Group, Daimler Mobility και bp ανακοίνωσαν την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής που καθιστά την bp τρίτο μέτοχο της Digital Charging Solutions GmbH (DCS).

  • Η DCS προσφέρει κορυφαίες λύσεις της βιομηχανίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων σε περισσότερα από 300.000 σημεία πρόσβασης σε 30 χώρες.
  • Η bp θα προσφέρει στους πελάτες της DCS πρόσβαση σε επιπλέον 9.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων υποδομές υπέρ-ταχείας φόρτισης και μαζί με την DCS, θα αναπτύξουν νέες ολοκληρωμένες λύσεις για στόλους οχημάτων – που θα περιλαμβάνουν καύσιμα και υπηρεσίες φόρτισης.
  • Σε όλο τον κόσμο, η bp στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 σε πάνω από 70.000 παγκοσμίως.

Η bp έγινε ο τρίτος μέτοχος της Digital Charging Solutions GmbH (DCS) μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συναλλαγής M&A. Η bp απέκτησε μερίδιο 33,3% μετά από αύξηση κεφαλαίου. Το BMW Group και η Daimler Mobility AG παραμένουν μέτοχοι με ποσοστό 33,3% εκάστη.

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της bp στον τομέα της κινητικότητας. Και οι τρεις μέτοχοι της DCS μοιράζονται την ίδια φιλοδοξία – να προωθήσουν τον εξηλεκτρισμό και να ανοίξουν το δρόμο για μία βιώσιμη κινητικότητα. Η bp αναπτύσσει ραγδαία τις υποδομές φόρτισης σε όλο τον κόσμο και σκοπεύει να έχει πάνω από 70.000 δημόσια σημεία φόρτισης μέχρι το 2030.

Οι υπηρεσίες της DCS είναι σημαντικές για τις στρατηγικές εξηλεκτρισμού της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η εταιρεία συνεργάζεται με premium και υψηλού όγκου κατασκευαστές OEM προκειμένου να ενσωματώσουν λύσεις φόρτισης στα λειτουργικά συστήματα των οχημάτων και στα ψηφιακά οικοσυστήματά τους. Η Digital Charging Solutions GmbH βρίσκεται πίσω από τη μάρκα CHARGE NOW στην Κοινοπραξία YOUR NOW των BMW Group και Daimler Mobility AG και διαχειρίζεται υπηρεσίες φόρτισης όπως “Mercedes me Charge”, “BMW Charging” και “MINI Charging”.

Η DCS ήδη παρέχει απαράμιλλη πρόσβαση στην υποδομή φόρτισης με κάλυψη πάνω από 85% σε 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά τη επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να προσβλέπουν σε αυξημένη κάλυψη και βελτιωμένη άνεση καθώς αποκτούν πρόσβαση σε επιπλέον 9.000 σημεία ταχείας και υπέρ-ταχείας (ultra-fast) φόρτισης (πάνω από 150kw) μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης της bp – Aral Pulse στη Γερμανία και bp pulse στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο η bp όσο και η DCS θα παρέχουν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες φόρτισης όπως η Plug & Charge που εξασφαλίζει μία απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης, περιορίζοντας την ανάγκη για εφαρμογές ή κάρτες φόρτισης – αρχικά διαθέσιμη στους ultra-fast φορτιστές της Aral Pulse στη Γερμανία από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Και για την υποστήριξη της μετάβασης των επιχειρήσεων και των στόλων στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία ολοκληρωμένη λύση για ηλεκτρικούς και υβριδικούς στόλους που περιλαμβάνει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες φόρτισης πέραν του ανεφοδιασμού, της τιμολόγησης και του πλυσίματος.

Ο Richard Bartlett, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Μελλοντικής Κινητικότητας & Λύσεων της bp δήλωσε: «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη φόρτιση τόσο εύκολη όσο ο ανεφοδιασμός σε πρατήριο καυσίμου – γρήγορη, αξιόπιστη και ενταγμένη σε μεγάλο βαθμό στο λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μία εξαιρετική εμπειρία. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων άμεση δυνατότητα φόρτισης, όποτε τη χρειάζονται».

«Με χαρά καλωσορίζουμε την bp ως ισχυρό εταίρο με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την προώθηση του εξηλεκτρισμού. Συνάπτοντας αυτή τη στρατηγική συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως, θα προσφέρουμε στους οδηγούς μία όλο και καλύτερη πρόσβαση σε ένα βολικό και χωρίς καθυστερήσεις οικοσύστημα φόρτισης όπου και όποτε καθίσταται αναγκαίο, συνεισφέροντας στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Gero Götzenberger, Διευθυντής Στρατηγικής και Ψηφιακών Λύσεων Κινητικότητας της Daimler Mobility AG.

«Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα άλμα προόδου για το κορυφαίο μας δίκτυο φόρτισης. Ειδικότερα ο εξηλεκτρισμός και η διαχείριση των στόλων θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα – εμείς από κοινού θα προωθήσουμε την καινοτομία, θα αυξήσουμε την επικέντρωσή μας στους πελάτες και θα επιταχύνουμε τη μείωση των εκπομπών CO2. Καλωσορίζουμε την bp ως ισχυρό και προοδευτικό εταίρο», πρόσθεσε ο Rainer Feurer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Επενδύσεων του BMW Group.

Ο Jörg Reimann, CEO της Digital Charging Solutions GmbH δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε, στο πρόσωπο της bp, έναν στρατηγικό εταίρο και μέτοχο ταυτόχρονα. Τα επιχειρηματικά μοντέλα μας είναι συμπληρωματικά. Παρέχουμε πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο σημείων φόρτισης στην Ευρώπη – τώρα σχεδιάζουμε και προσφέρουμε ανώτερες υπηρεσίες προς τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες μας».

 

Προηγούμενο άρθροΗ Mercedes-Benz C-Class με camera module ADAS LG
Επόμενο άρθροΤα Hyundai TUCSON, i20N και IONIQ 5 κατέκτησαν οκτώ βραβεία