Η BMW παρουσίασε την νέα διαδικασία πληρωμής στάθμευσης, μέσω της Πλατφόρμας Πληρωμών της Parkopedia που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν από το αυτοκίνητό τους.

Η νέα δυνατότητα ενεργοποιείται με ασύρματη αναβάθμιση (OTA) στη Γερμανία και την Αυστρία, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια εκ μέρους των οδηγών της BMW. Μόλις ο οδηγός επιλέξει θέση στάθμευσης μέσω της νέας δυνατότητας, η πλατφόρμα της Parkopedia αλληλεπιδρά με τους αισθητήρες εντοπισμού θέσης και οχήματος και εμφανίζεται αυτομάτως η λειτουργία πληρωμής. Σε θέσεις στάθμευσης όπου η χρέωση γίνεται ανά λεπτό, η συναλλαγή ολοκληρώνεται επίσης αυτομάτως, μόλις το όχημα εγκαταλείψει τη θέση του.

Οι οδηγοί πρέπει να συνδεθούν μόνο μία φορά στο BMW Parking Payment, είτε μέσω του λογαριασμού τους BMW ConnectedDrive είτε μέσω του BMW ID, ενεργοποιώντας την υπηρεσία Park Payments. Η τεχνολογία άπαξ σύνδεσης (Single Sign-On) που προσφέρει η Parkopedia επιτρέπει στους οδηγούς της BMW να αποθηκεύουν τους τρόπους πληρωμής τους και εξαλείφει την διαδικασία ταυτοποίησης στο σημείο αγοράς.

Γεωφραγή ζωνών στάθμευσης

Η τεχνολογία της Parkopedia επιτρέπει επίσης την δημιουργία γεωφραγής, ειδοποιώντας τους οδηγούς ή ενεργοποιώντας αυτοματοποιημένες πληρωμές σε συγκεκριμένες περιοχές ή ζώνες πληρωμής. Η δυνατότητα αυτή εξαλείφει την ανάγκη εφαρμογών κινητών και συσκευών πληρωμής στάθμευσης.

Η BMW σκοπεύει να επεκτείνει σταδιακά την νέα υπηρεσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το 2023, αφού την βελτιώσει με την βοήθεια των παρατηρήσεων πελατών. Η Parkopedia προσφέρει υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων σε 90 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών πληρωμών και ανάπτυξης λεπτομερών χαρτών στάθμευσης.

Φωτογραφία: Parkopedia.

Προηγούμενο άρθροbp: μελέτη για πράσινο υδρογόνο στην Αίγυπτο
Επόμενο άρθροHonda Motor Europe: Περιβαλλοντική Έκθεση 2022