EQS 580 4MATIC

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η MercedesBenz Cars το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα οι παραδόσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 1.617.508 οχήματα (+3,0%), παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών.

Αύξηση πωλήσεων Mercedes-Benz Cars & Vans το εννεάμηνο
Mercedes-EQ, EQA, AMG Line

Η Mercedes-Benz Cars παρέδωσε 1.617.508 (+3,0%) οχήματα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου χάρη στην έντονη ζήτηση σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG και των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας συμπεριλαμβανομένων των EQA και EQC. Οι παραδόσεις ενισχύθηκαν από τη ζήτηση ρεκόρ στην Κίνα, η οποία βοήθησε να αυξηθούν οι παγκόσμιες πωλήσεις της S-Class κατά 45% σε 62.306 μονάδες κατά την ίδια περίοδο. Οι παραδόσεις οχημάτων υψηλών προδιαγραφών διατηρήθηκαν ακόμη και το τρίτο τρίμηνο καθώς η έλλειψη ημιαγωγών εντάθηκε, επηρεάζοντας τη συνολική παραγωγή και τις πωλήσεις.

Η παγκόσμια έλλειψη ορισμένων εξαρτημάτων ημιαγωγών επηρέασε τις παγκόσμιες παραδόσεις σε πελάτες το τρίτο τρίμηνο, ειδικά τον μήνα Σεπτέμβριο. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι οι παραγγελίες πελατών μπορούν να εκπληρωθούν. Η προμήθεια τσιπ παραμένει ασταθής και η έλλειψη αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει τα επόμενα τρίμηνα όσον αφορά την παραγωγή και τις πωλήσεις.

Συνολικά το εννεάμηνο, οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν αύξηση ρεκόρ, με 184.369 μονάδες (+142,7%). Η Mercedes-Benz EQC πούλησε 17.938 μονάδες και η EQA πέτυχε ρεκόρ 13.021 παραδόσεων χάρη στην ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων, ιδιαίτερα κατά το τρίτο τρίμηνο, όταν πραγματοποιήθηκαν σχεδόν οι μισές από όλες τις παραδόσεις EQ. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας, η EQS κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

Αύξηση πωλήσεων Mercedes-Benz Cars & Vans το εννεάμηνο

«Για την EQS, οι παραγγελίες αποτελούν πηγή έμπνευσης, παρόλο που ξεκινήσαμε τις πωλήσεις μόλις τον Αύγουστο. Επίσης, η EQE, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IAA στο Μόναχο, είχε πολύ θετική ανταπόκριση από μέσα ενημέρωσης, λιανοπωλητές και πελάτες», δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του ΔΣ της Daimler AG και της Mercedes Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. «Η ζήτηση για οχήματα Mercedes-Benz παραμένει αμετάβλητη στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Συνολικά πωλήθηκαν 61.652 plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο (+34,1%), εκ των οποίων τα 19.298 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (+38,0%).

Μέχρι σήμερα, οι παραδόσεις μοντέλων Mercedes-AMG έφτασαν τις 116.394 (+30,6%), τα μοντέλα της κατηγορίας G αυξήθηκαν στις 31.637 μονάδες (+29,6%) και οι πωλήσεις της Mercedes-Maybach αυξήθηκαν στις 10.809 μονάδες (+41,8%). Οι πωλήσεις της Mercedes-Maybach αυξήθηκαν επίσης κατά το τρίτο τρίμηνο κατά 86%, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στη διαθεσιμότητα της επόμενης γενιάς Mercedes-Maybach S-Class.

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν στις 788.713 (+5,6%) το εννεάμηνο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ και έφτασαν τις 592.203 μονάδες (+4,0%) στην Κίνα. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ήταν 528.180 μονάδες (-3,5%), από τις οποίες η Γερμανία αντιπροσώπευε τις 152.514 μονάδες (-20,1%), ενώ οι πωλήσεις στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής ανήλθαν σε 248.086 μονάδες (+8,6%) με 215.776 επιβατικά αυτοκίνητα να αφορούν πελάτες στις ΗΠΑ (+ 9,6%).

Η Mercedes-Benz πούλησε 428.361 αυτοκίνητα παγκοσμίως κατά το τρίτο τρίμηνο (-30,2%). Περίπου 23.600 S-Class παραδόθηκαν σε πελάτες το τρίτο τρίμηνο (+48,1%). Το GLC SUV ήταν για μια ακόμα φορά το πιο δημοφιλές μοντέλο Mercedes-Benz παγκοσμίως, ακολουθούμενο από το sedan E-Class.

Mercedes-Benz Citan

Πωλήσεις Mercedes-Benz Vans

Στον επαγγελματικό τομέα, η Mercedes-Benz Vans παρέδωσε 243.678 (+9,8%) οχήματα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, χάρη στην έντονη ζήτηση για ολόκληρη τη γκάμα. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις επαγγελματικών από τη Mercedes-Benz Vans έφτασαν συνολικά τα 83.160 βαν Sprinter, Vito, Tourer και Citan παγκοσμίως, 13,3% χαμηλότερες από το ισχυρό τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις επιδράσεις του κορωνοϊού που επέφερε αύξηση της ζήτησης επαγγελματικών λόγω κατ’οίκον παραδόσεων. Αυτή η μείωση οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ημιαγωγών, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση των πελατών μπορεί να καλυφθεί μόνο με καθυστέρηση. Ωστόσο, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων eSprinter, eVito και eVito Tourer αυξήθηκαν κατά 278% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Αύξηση πωλήσεων Mercedes-Benz Cars & Vans το εννεάμηνο«Στα βαν, το μέλλον των μεταφορών είναι ηλεκτρικό και υλοποιούμε με συνέπεια τη στρατηγική μας και εργαζόμαστε με επιτυχία προς τον στόχο μας να ηγηθούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η πώληση σχεδόν 3.900 ηλεκτρικών βαν μόνο το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζει εντυπωσιακά τον ισχυρισμό μας. Μετά το Concept EQT, παρουσιάσαμε τη νέα γενιά Citan και eCitan τον Αύγουστο και λάβαμε πολύ θετικά σχόλια από τους πελάτες μας και από τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Marcus Breitschwerdt, επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans.

Προηγούμενο άρθροFiat (500)RED και στην Ελλάδα για καλό σκοπό
Επόμενο άρθροUrban Collëctif, το όραμα της Citroën για το μέλλον