Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς της, η Sixt Leasing SE είχε έσοδα ρεκόρ και αύξησε τα κέρδη της το 2018. Η εταιρεία αναμένει το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων, που παρέμεινε σταθερό πέρυσι, να αυξηθεί ελαφρά το 2019.

Η Sixt Leasing SE, επιχειρηματική μονάδα της Sixt SE, είναι ηγετική εταιρεία στην αγορά άμεσων πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία και ειδικευμένη στη διαχείριση και την μίσθωση πλήρους εξυπηρέτησης μεγάλων στόλων. Τα αποτελέσματα του 2018 για τα τρία χαρτοφυλάκια συμβολαίων ήταν τα εξής.

  • Online Λιανική: ο όγκος μειώθηκε κατά 1,6% σε 44.700 συμβάσεις. Οι νέες εργασίες ήταν μειωμένες λόγω της εφαρμογής του WLTP και της σχετικής δυσχέρειας παράδοσης ορισμένων κατασκευαστών. Επίσης, ο αριθμός των συμβάσεων που έληξαν αυξήθηκε, ως απόρροια της ισχυρής αύξησης των συμβάσεων τα τελευταία χρόνια.
  • Διαχείριση Στόλου: ισχυρότερη αύξηση από την αναμενόμενη: + 6,6%, με 42,000 συμβόλαια.
  • Χρηματοδοτική μίσθωση στόλου: μείωση κατά 10,5%, με 43.000 συμβάσεις, κυρίως λόγω της απροσδόκητης απώλειας ενός μεγάλου πελάτη. Ένας άλλος παράγοντας ήταν η ενεργός διαχείριση κινδύνου, δηλαδή η μείωση του χαρτοφυλακίου οχημάτων ντίζελ στη Γερμανία, με Euro 5 ή χαμηλότερα πρότυπα, σε μόλις 2.800 οχήματα στο τέλος του έτους – μια μείωση περίπου 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

805,8 εκατ. ευρώ

Ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο συμβολαίων της Sixt Leasing (στη Γερμανία και στο εξωτερικό) μειώθηκε κατά 2,4%, στα 129.700 συμβόλαια, τα ενοποιημένα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 8,3%, στο ύψος ρεκόρ των 805,8 εκατ. ευρώ. Αυτό οφείλεται ειδικότερα στην επέκταση του χαρτοφυλακίου Online Retail το 2017.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά έσοδα (εκτός των εσόδων από πωλήσεις) αυξήθηκαν περισσότερο από τα αναμενόμενα, κατά 5,7%, στα 408,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από πωλήσεις (από επιστροφές χρηματοδοτικής μίσθωσης και marketed οχήματα πελατών στη Διαχείριση Στόλου) σημείωσαν αύξηση άνω του μέσου όρου: + 12,3%, στα 325,3 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου όγκου οχημάτων στο Online Retail.

Έτοιμοι για το μέλλον

Συνολικά, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,1%, στα 22 εκατ. ευρώ. “Το 2018, προετοιμάσαμε το χαρτοφυλάκιό μας κατάλληλα για το μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sixt Leasing, Michael Ruhl. “Το 2019, σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στην αναπτυξιακή μας πορεία, να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και να το καταστήσουμε πιο ευέλικτο, μέσω της ψηφιοποίησης”.

Η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να “επωφεληθεί δυσανάλογα” από την αναμενόμενη συνεχιζόμενη έντονη ανάπτυξη της αγοράς, ιδιαίτερα στην online λιανική και τη διαχείριση του στόλου.

Ωστόσο, έχει κάνει κάποιες προσαρμογές προς τα κάτω στην αναμενόμενη ανάπτυξη της. Μέχρι το 2021, προβλέπει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 200.000 συμβολαίων (προηγουμένως προέβλεπε 220.000). Τα ενοποιημένα έσοδα εκμετάλλευσης μέχρι τότε αναμένεται να είναι περίπου 650 εκατ. ευρώ (προηγουμένως 700 εκατ.). Τα κέρδη προ φόρων θα πρέπει να είναι περίπου 40-45 εκατ. ευρώ (προηγουμένως: 50 εκατ.).

 

Προηγούμενο άρθροTo Nissan Futures παρουσιάζει τις μελλοντικές τάσεις κινητικότητας
Επόμενο άρθροΗ Skoda επενδύει σε μεγάλο δίκτυο σημείων φόρτισης