Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης που εξέλιξαν η Mercedes-Benz και η Bosch

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης που εξέλιξαν η Mercedes-Benz και η Bosch για χρήση στο πάρκινγκ P6 που διαχειρίζεται η APCOA στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

To σύστημα αυτό είναι το πρώτο στον κόσμο με αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό (SAE Level 4) που εγκρίθηκε επίσημα για εμπορική χρήση.

Η τεχνολογία του αυτόνομου συστήματος

Όταν το αυτοκίνητο φτάσει στο πάρκινγκ, ο οδηγός βγαίνει από το όχημα και το στέλνει να παρκάρει σε μια προ-κρατημένη θέση πατώντας σε μια εφαρμογή στο smartphone του. Το όχημα οδηγείται μόνο του έως την καθορισμένη προ-κρατημένη θέση και παρκάρει. Αργότερα, το όχημα επιστρέφει στο σημείο παραλαβής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έξυπνης υποδομής που παρέχεται από τη Bosch και εγκαθίσταται στο χώρο του πάρκινγκ και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Mercedes-Benz.

Οι αισθητήρες της Bosch στο χώρο του πάρκινγκ παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και το περιβάλλον του, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του οχήματος. Η τεχνολογία στο όχημα μετατρέπει τις πληροφορίες που λαμβάνει σε ελιγμούς οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, τα οχήματα μπορούν ακόμη και να οδηγούν μόνα τους σε ράμπες για να μετακινούνται μεταξύ ορόφων σε ένα πολυόροφο πάρκινγκ. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν εμπόδιο, το όχημα φρενάρει και σταματά με ασφάλεια. Μόνο όταν η διαδρομή είναι καθαρή, συνεχίζει την πορεία του.

Από αριστερά: Walter Schöfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Flughafen Stuttgart GmbH, Markus Schäfer, Chief Technology Officer, Development & Procurement Mercedes-Benz Group AG; Markus Heyn, Πρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα Mobility Solutions της Robert Bosch GmbH και Niels Christ, Group Director Urban Hubs, APCOA Parking Holdings GmbH Stuttgart

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν σταδιακά την υπηρεσία στάθμευσης χωρίς οδηγό στο πάρκινγκ APCOA P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης. Από την ημέρα που θα δοθεί σε λειτουργία, οι πρώτοι πελάτες με μοντέλα S-Class και EQS που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2022 και των οποίων οι εκδόσεις διαθέτουν – και έχουν ενεργοποιήσει – την υπηρεσία Intelligent Park Pilot στο Mercedes me connect, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία στο πάρκινγκ P6.

Προηγούμενο άρθροΑναβαθμισμένη η νέα σειρά Fiat Professional Fiorino
Επόμενο άρθροFiat Metaverse Store, διαδραστικό κατάστημα