Η ολοκλήρωση εξαγοράς της HR Automóveis Πορτογαλίας από την Autohellas διπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της διεθνούς δραστηριότητας του Ομίλου.

Η Autohellas ανακοίνωσε ότι την 1η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η εκτέλεση της από 1ης Αυγούστου 2022 συμφωνίας για την εξαγορά του 85,60% (συνολικά του 90% συμπεριλαμβανομένων 4.4% ιδίων μέτοχων) της πορτογαλικής εταιρείας HR Aluguer de Automóveis S.A. (HR), η οποία αποτελεί (από το 1998) το δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας HR Automóveis Πορτογαλίας αφορά στη βραχυχρόνια ενοικίαση αυτοκίνητων (RAC) καθώς και τη μεταπώληση τους, με τη χρήση των σημάτων Hertz και Thrifty, με μέγεθος στόλου 6.000 αυτοκίνητα. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει το σήμα δικαιόχρησης της Hertz για τις Αζόρες και την Ανγκόλα μέσω δικαιοδόχων (sub-franchisees) εισπράττοντας καθαρό έσοδο από δικαιώματα χρήσης (royalties). Η HR Automóveis Πορτογαλίας απασχολεί 270 άτομα προσωπικό, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2022, εκτιμάται να κυμανθεί μεταξύ 75 εκατ.- 80 εκατ. ευρώ. Το τίμημα εξαγοράς του 90% ήταν 31.5 εκατ. ευρώ, ενώ υπό προϋποθέσεις κερδοφορίας για τη περίοδο 2022-24 μπορεί να αυξηθεί συνολικά κατά 7.5 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς καθιστά την HR Automóveis Πορτογαλίας τη μεγαλύτερη θυγατρική της Autohellas στο εξωτερικό. Η προσθήκη της διπλασιάζει το κύκλο εργασιών του Ομίλου στο εξωτερικό από ενοικίαση αυτοκινήτων, συγκριτικά με το σύνολο της δραστηριότητας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρου, Σερβία, Μαυροβουνίου και Κροατία, που δραστηριοποιείται ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι, με δεδομένη την ολοκλήρωση της συναλλαγής την 01.10.2022, συμβολή στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2022 θα έχει μόνο ο κύκλος εργασιών του τέταρτου τριμήνου της HR Automóveis.

Πέρα από την μεγέθυνση του Ομίλου, στόχος της συναλλαγής είναι, η ανάπτυξη συνεργειών με κοινές επενδύσεις σε τεχνολογία, η αυξημένη αγοραστική δύναμη αλλά και η ενισχυμένη πρόσβαση στα δίκτυα διανομής του τουριστικού προϊόντος της Νότιας Ευρώπης. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η προσθήκη έμπειρων και ικανών στελεχών της HR στην ευρύτερη ομάδα της Autohellas. Στα επόμενα χρόνια είναι προτεραιότητα η αύξηση των επιλογών ανάπτυξης  των στελεχών του Ομίλου με απασχόληση σε διαφορετικές χώρες, βοηθώντας και την περαιτέρω εξέλιξη της εμπειρίας και της αποδοτικότητας τους για τον Όμιλο.

Προηγούμενο άρθροΟ τυπικός αγοραστής EV είναι 40 ετών
Επόμενο άρθροRenault 5 Turbo 3E, αμιγώς ηλεκτρικό showcar για επιδόσεις