Η Lloyds του Λονδίνου ετοιμάζεται να προσφέρει ασφάλεια για αυτόνομα αυτοκίνητα. Η ασφαλιστική εταιρεία, με τα 333 χρόνια ζωής, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης διαφορετικών πολιτικών. Η Tesla από την πλευρά της, εξερευνά τις δικές της ασφαλιστικές επιλογές.

Αναμένεται ότι τα αυτόνομα οχήματα – τα οποία υπόσχονται να μειώσουν σχεδόν σε μηδενική βάση ατυχήματα και θανάτους – θα μειώσουν δραστικά και την ανάγκη για συμβατική ασφάλιση αυτοκινήτου με βάση τον οδηγό. Με την “αναπόφευκτη” στροφή προς την αυτονομία των οχημάτων, η μεγάλη αυτή ασφαλιστική εταιρεία έχει ως στόχο να παραμείνει στο επίκεντρο αυτού του ταχέως μεταβαλλόμενου τοπίου.

Σύμφωνα με τον John Neal, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lloyds του Λονδίνου, η αυτόνομη οδήγηση δεν θα εξαλείψει την ανάγκη για ασφάλιση αυτοκινήτων, απλώς θα την μετατασχηματίσει: “Μέσα σε πέντε χρόνια, ειδικά στο αστικό περιβάλλον, θα δούμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στην προμήθεια των οχημάτων και η ασφάλιση θα την ακολουθήσει”.

Φωτογραφία: Το κτίριο της Lloyd’s στο City του Λονδίνου

Προηγούμενο άρθροSummer Deals για όλα τα μοντέλα της Peugeot
Επόμενο άρθροΗ Ford ανακυκλώνει 470 πλαστικές φιάλες σε κάθε EcoSport