Η Arrival όρισε CEO τον Igor Torgov και ανακοίνωσε σημαντικές πρωτοβουλίες εξοικονόμησης για μείωση των δαπανών κατά περίπου 50%, μεταξύ αυτών και μείωση του προσωπικού της.

Η Arrival ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Igor Torgov, πρώην Εκτελεστικού Αντιπροέδρου (EVP) Ψηφιακών Συστημάτων της εταιρείας, ως CEO. Το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τον Igor για να ηγηθεί της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης της επιχείρησης και να υποστηρίξει την νέα αποτελεσματικότερη μέθοδο σχεδιασμού και παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Igor Torgov, φωτογραφία LinkedIn

Ο Igor Torgov ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα από τις 30 Ιανουαρίου 2023. Ο Igor εντάχθηκε στην Arrival τον Φεβρουάριο του 2020 και ηγήθηκε της ανάπτυξης διαφόρων τμημάτων της, συμπεριλαμβανομένων των Fintech, Εμπορευματοποίησης, Business Systems, IT και Ψηφιακών Συστημάτων, την τελευταία τριετία. Προ της ένταξής του στην εταιρεία, ο Igor διετέλεσε COO, CEO και ανώτερο διοικητικό στέλεχος των εταιρειών Atol, Bitfury, Yota, Columbus IT και Microsoft.

Είναι κάτοχος MBA Στρατηγικής Διαχείρισης του California State University, του Hayward της Καλιφόρνιας.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αναθεώρησης των πόρων της προς ανάπτυξη του αμερικανικού βαν, του οποίου η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει στη Charlotte το 2024, αναλόγως άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων.

Κατόπιν λεπτομερούς αξιολόγησης των δραστηριοτήτων και των αγορών της, η Arrival ανακοίνωσε άμεσες ενέργειες περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης της ανάπτυξης των ταμειακών διαθέσιμων. Αυτό περιλαμβάνει την δύσκολη απόφαση μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της διεθνώς κατά περίπου 50%, στους 800 εργαζόμενους. Σε συνδυασμό με άλλες μειώσεις κόστους σε ακίνητα και δαπάνες τρίτων, η εταιρεία προβλέπει μείωση λειτουργικού κόστους κατά το ήμισυ, στα περίπου 30 εκατ. δολάρια ανά τρίμηνο.

Οι δοκιμές των πρώτων πιστοποιημένων και ταξινομημένων βαν σε δημόσια οδικά δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Arrival ανακοίνωσε επίσης την ανάθεση αξιολόγησης στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων Teneo, συμπεριλαμβανομένης της άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων, βελτιστοποίησης του ισολογισμού και βελτίωσης της ρευστότητας, προς υποστήριξη της επιχειρηματικής της στρατηγικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το business plan 2023, τις οικονομικές προοπτικές και τα προϊόντα της εταιρείας θα δημοσιοποιηθούν στην διαδικτυακή μετάδοση των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 9 Μαρτίου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η ταμειακή ρευστότητα της Arrival ήταν 205 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Igor, ο Denis Sverdlov, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που ο Igor αναλαμβάνει CEO. Η σημαντική εμπειρία του στην εφαρμογή επιχειρηματικών στρατηγικών στους τομείς δραστηριοτήτων, κατασκευών, εφοδιαστικής αλυσίδας, επιχειρηματικών συστημάτων και πληροφορικής και οι εκτενείς γνώσεις των δραστηριοτήτων της Arrival τον καθιστούν ιδανικό υποψήφιο και θα του επιτρέψουν να επιτύχει. Το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Peter για τη συμβολή του ως Προσωρινού CEO και την βοήθειά του στη διευκόλυνση των σχεδίων που ανακοινώθηκαν».

Ο Peter Cuneo, πρώην προσωρινός CEO, υποστηρίζοντας την τοποθέτηση του Igor και σχολίασε: «Η αποστολή μου, ως προσωρινού CEO, ήταν να συνεργαστώ με την ανώτερη διοικητική ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Arrival και να εκπονήσω ένα σχέδιο που θα οδηγήσει την εταιρεία με επιτυχία στο μέλλον, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να παράσχουν οικονομική υποστήριξη. Το σχέδιο υλοποιείται και χρειάζεται πλέον μόνιμος CEO, που θα γνωρίζει την επιχείρηση, τους ανθρώπους και την τεχνολογία της Arrival. Εύχομαι στον Igor καλή επιτυχία».

Ο Igor Torgov σχολίασε: «Η αποδοχή των σημαντικών αυτών καθηκόντων σε μια κρίσιμη περίοδο της Arrival είναι μεγάλη ευθύνη. Η Arrival έχει αναπτύξει μοναδικές τεχνολογίες σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Για να επωφεληθούμε αυτών των ευκαιριών, πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να αναλάβουμε άμεση δράση. Κατόπιν λεπτομερούς αποτίμησης της Arrival και της ευρύτερης αγοράς EV τους δύο τελευταίους μήνες, η διοικητική ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν αποφασιστικά μέτρα για αποτελεσματικότερη χρήση των υπαρχόντων πόρων και βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της επιχείρησης. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζουν την επιδίωξή μας να καταστούμε πρωτοπόροι σε καινοτόμα προϊόντα και νέες, πιο αποτελεσματικές μεθόδους παραγωγής οχημάτων, κυρίως στην σημαντική αμερικανική αγορά επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι αποφάσεις, αν και είναι απαραίτητες, θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας. Είμαστε 100% αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των εργαζομένων μας σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία».

Η Arrival

Η αποστολή της Arrival, όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρεία, είναι η θέσπιση αποτελεσματικότερης νέας μεθόδου σχεδιασμού, παραγωγής, πώλησης και εξυπηρέτησης των καλύτερων ηλεκτρικών οχημάτων, για έναν κόσμο όπου οι πόλεις θα είναι απαλλαγμένες από οχήματα ορυκτών καυσίμων. Οι τεχνολογίες της Arrival επιτρέπουν μια μοναδική προσέγγιση παραγωγής οχημάτων σε τοπικά μικροεργοστάσια με δυνατότητα ταχείας επέκτασης. Η Arrival (NASDAQ: ARVL) είναι συμμετοχική εταιρεία που διέπεται από το δίκαιο του Λουξεμβούργου.

Φωτογραφία: Arrival 

Προηγούμενο άρθροΤύποι καυσίμων/ενέργειας νέων αυτοκινήτων το 2022
Επόμενο άρθροMartin Lundstedt: Παίζει η ΕΕ με το καθαρό μας μέλλον;