Το τροποποιημένο Ariya e-4ORCE της Nissan ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παγκοσμίως πρώτη ηλεκτροκίνητη αποστολή από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο.

Η Arctic Trucks, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην μετασκευή οχημάτων για πολικές εκστρατείες, έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Nissan για να προετοιμάσει την αποστολή του Ariya, σε συνθήκες που θα περιλαμβάνουν παγωμένες εκτάσεις, βαθύ χιόνι, απότομες ορεινές αναβάσεις και αμμόλοφους της ερήμου.

Τροποποιημένο με ένα ειδικά προσαρμοσμένο στιβαρό εξωτερικό “περίβλημα”, το “ερευνητικό” Ariya εξοπλίζεται με ανυψωμένη ανάρτηση και διευρυμένους θόλους τροχών που “φιλοξενούν” μεγάλα ελαστικά, καθώς  και με ένα πρόσθετο κιτ αμαξώματος. Πλήρως προετοιμασμένο για να ανταπεξέλθει σε ορισμένες από τις πιο ακραίες συνθήκες στην Υφήλιο, το Ariya θα ξεκινήσει τη σκληρότερη δοκιμή του μέχρι σήμερα και θα ανοίξει νέους δρόμους.

Προκειμένου να διατηρηθεί στον μέγιστο βαθμό ο αυθεντικός χαρακτήρας του Ariya, οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν σκόπιμα ελάχιστες. Το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και “εξηλεκτρισμένα” κιινητήρια σύνολα.

“Με το Ariya, η ομάδα μας, έβαλε την καρδιά και την ψυχή της στο αυτοκίνητο και έφτιαξε αυτό το πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Σχεδιάσαμε αυτό το αυτοκίνητο με όραμα ότι θα εκπληρώσει το ρόλο του σε πολλά περιβάλλοντα”, δήλωσε ο Matthew Weaver, Αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές συναντώνται στην υπερυψωμένη ανάρτηση και τα τεράστια ελαστικά εκτός δρόμου των 39 ιντσών, που τοποθετήθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι η αποστολή με το Ariya μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο εξαντλητικές συνθήκες και εδάφη. Εκτός από μια εκπληκτική εξωτερική σχεδίαση και ένα φιλόξενο εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι, το όχημα έχει εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για να κρατά ζεστό τον Βρετανό εξερευνητή, Chris και τη σύζυγό του Julie, στο ταξίδι τους μέχρι τον Νότιο Πόλο.

Βίντεο με το Nissan Ariya της αποστολής Pole to Pole, μπορείτε να δείτε εδώ.

Προηγούμενο άρθρο85 ελληνικές πόλεις προς την κλιματική ουδετερότητα
Επόμενο άρθρο“Καλύτερο Αυτοκίνητο Εισαγωγής” το Hyundai BAYON