Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε ότι ο Osamu Masuko, ειδικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, απεβίωσε από καρδιακή ανεπάρκεια στις 27 Αυγούστου σε ηλικία 71 ετών.

Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει την παραίτηση του αποβιώσαντος Osamu Masuko από την προεδρία του ΔΣ της για λόγους υγείας.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τα συλλυπητήρια που λάβαμε”, δήλωσε ο Takao Kato, εκπρόσωπος και CEO της MMC.

Ο Osamu Masuko ανέλαβε πρόεδρος της MMC τον Ιανουάριο του 2005. Ανέπτυξε και εφάρμοσε το σχέδιο αναζωογόνησης της Mitsubishi Motors και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή του.

Στοχεύοντας στη ρεαλιστική διαχείριση μέσω επιμελούς επιλογής, ο Masuko ηγήθηκε της ανάπτυξης προηγμένων φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής παραγωγής στον κόσμο, του i-MiEV, καθώς και του πρώτου υβριδικού EV 4WD SUV στον κόσμο, του Outlander PHEV.

Επιπλέον, πέτυχε στην εντόπια παραγωγή και επέκτεινε τις πωλήσεις στην περιοχή ASEAN, η οποία έχει γίνει η κινητήρια δύναμη της MMC.

Επιπλέον, δημιούργησε σταθερές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης των συνεργατών, των εταιρειών της Συμμαχίας (Renault – Nissan – Mitsubishi) και του Ομίλου Mitsubishi μέσω καλής επικοινωνίας, αξιοποιώντας την προσωπικότητά του και τις εκτεταμένες σχέσεις του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του των σχεδόν 16 ετών στην MMC, ο Masuko σημείωσε ιδιαίτερα επιτεύγματα επιδεικνύοντας πλήρως τις διαχειριστικές του ικανότητες, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

“Με μεγάλη λύπη μάθαμε ότι ο Masuko San πέθανε. Ήταν σπουδαίος ηγέτης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το όραμα, η σοφία και η ανοιχτόμυαλη στάση του μας οδήγησαν στην οικοδόμηση μιας νέας, ισχυρότερης και πιο συνεργατικής Συμμαχίας”, δήλωσε στο Twitter ο πρόεδρος του επιχειρησιακού συμβουλίου της Alliance και πρόεδρος τη Renault, Jean-Dominique Senard.

Φωτογραφία: MMC

Προηγούμενο άρθροBentley Flying Spur: ξεπέρασε την παραγωγή 40.000 αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροΑνανέωση για το compact SUV Audi Q2