Η προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την πρόσφατη έκρηξη σε σταθμό υδρογόνου στη Νορβηγία κατέληξε ότι το περιστατικό ξεκίνησε με διαρροή υδρογόνου στη μονάδα αποθήκευσης υψηλής πίεσης.

Η Nel ASA δημοσίευσε μια δήλωση με τα ευρήματα της έρευνας για την ασφάλεια της Gexcon, αναφέροντας ότι η έρευνα έδειξε ότι μετά τη διαρροή, ένα “νέφος” υδρογόνου αναφλέγει. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί η αιτία της διαρροής καθώς και η πηγή της ανάφλεξης.

“Με βάση περαιτέρω έρευνες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η διαρροή ξεκίνησε από τη μονάδα αποθήκευσης υψηλής πίεσης και τώρα διεξάγουμε έρευνες για να κατανοήσουμε τους λεπτομερείς μηχανισμούς της διαρροής καθώς και τι προκάλεσε την ανάφλεξη”, δήλωσε ο Geirmund Vislie, Vice-President Consulting της Gexcon.

Από κοινού με τις αρχές, η Nel και η Gexcon διεξάγουν επιτόπια εξέταση της μονάδας αποθήκευσης υψηλής πίεσης, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις δεξαμενές όσο και τα εξαρτήματα από τρίτους προμηθευτές και διάφορα εξαρτήματα σχεδιασμένα από την Nel.

Πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές και αναλύσεις και θα συνεχιστούν έως ότου όλα τα μέρη κατανοήσουν σαφώς πού ακριβώς και πώς ξεκίνησε η διαρροή. Περαιτέρω έρευνες και προσομοιώσεις δεδομένων θα εξετάσουν επίσης την πηγή της ανάφλεξης.

Οι χαλύβδινες και οι σύνθετες αποθήκες χαμηλής πίεσης δεν ήταν ούτε η πηγή της διαρροής ούτε η πηγή της ανάφλεξης. Δεν σημειώθηκαν διαρροές στο περίβλημα.

“Τώρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι βασικές τεχνολογίες της Nel δεν ήταν η πηγή της διαρροής. Ωστόσο, εξακολουθούμε να αναζητούμε αυτό που πυροδότησε το υδρογόνο. Είμαστε ευγνώμονες για όλους όσοι εργάζονται σκληρά μέρα και νύχτα για να αποκαλύψουν τη βασική αιτία του συμβάντος και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο Jon André Løkke, Διευθύνων Σύμβουλος της Nel.

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan LEAF e+ διαθέσιμο με τεχνολογικές αναβαθμίσεις
Επόμενο άρθροHidden: Οικιακός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων