Μετά από 15 μήνες λειτουργίας και στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου «Dare Forward 2030», που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2022, η Stellantis ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές στην ηγετική της ομάδα, με ισχύ την 1η Ιουνίου 2022.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, δήλωσε: «Οι καθημερινές προκλήσεις και ο συνεχής μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας απαιτούν οργανωτική ευελιξία και ταλέντα στη σωστή θέση και στο σωστό χρόνο σε όλη την εταιρεία. Μετά την επιτυχή έναρξη των δραστηριοτήτων της Stellantis, αυτές οι τοποθετήσεις αντικατοπτρίζουν τις τολμηρές φιλοδοξίες του στρατηγικού μας σχεδίου “Dare forward 2030” και θα συμβάλουν δυναμικά στην πορεία μετασχηματισμού που έχουμε ήδη ξεκινήσει από τη σύσταση της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Maxime Picat  αναλαμβάνει Chief Purchasing and Supply Chain Officer, αντικαθιστώντας την Michelle Wen, που θα επιδιώξει προσωπικές δραστηριότητες. Ο Maxime Picat επέδειξε στρατηγικό όραμα και ηγετικές ικανότητες καθ’ όλη την διεθνή του καριέρα. Οι αναλυτικές του ικανότητες και η προσωπικότητά του θα δημιουργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές και θα ενισχύσουν τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιδόσεις της Stellantis σε αυτόν τον στρατηγικό τομέα, ο οποίος επικεντρώνεται στη μείωση κόστους ηλεκτρικών οχημάτων κατά 40% ώστε να καταστούν οικονομικά προσιτά, θεσπίζοντας παράλληλα αξιόπιστη και ανθεκτική στρατηγική προμηθειών. Η δραστηριότητα της αλυσίδας αγορών και εφοδιασμού βρίσκεται στο επίκεντρο της απόδοσης της Stellantis.

Ο Uwe Hochgeschurtz  αναλαμβάνει Chief Operating Officer Διευρυμένης Ευρώπης, αντικαθιστώντας τον Maxime Picat. Ο Uwe Hochgeschurtz είναι ιδιαίτερα καταρτισμένο και επιτυχημένο στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ με ισχυρές ηγετικές αξίες, ανοικτός σε μετασχηματιστικές προκλήσεις όπως η ηλεκτροκίνηση, οι διαδικτυακές πωλήσεις και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε πολλές χώρες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδιαίτερα στις διεθνείς πωλήσεις. Παράλληλα, έχει την ικανότητα ταχείας εφαρμογής αποφάσεων, αποτελεσματικής επικοινωνίας με τις ομάδες του και παροχής ισχυρής ώθησης για δημιουργία έντονης δυναμικής σε αυτόν τον στρατηγικό τομέα, με στόχο το 2030 να καταστεί υπ’ αριθμόν 1 στην Ευρώπη, με διψήφια κερδοφορία.

Ο Florian Huettl θα αντικαταστήσει τον Uwe Hochgeschurtz και θα ενταχθεί στην Ανώτατη Εκτελεστική Ομάδα της Stellantis ως CEO της Opel και της Vauxhall. Εντάχθηκε στη Stellantis τον Μάρτιο του 2021 και σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή Sales and Marketing Διευρυμένης Ευρώπης της Opel, αφού κάλυψε επιτυχώς διάφορες θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ρωσίας. Θα ηγηθεί της παγκόσμιας εμπορικής ανάπτυξης της μοναδικής γερμανικής μάρκας του χαρτοφυλακίου της Stellantis και της μετάβασής της στην ηλεκτρική εποχή.

Η Alison Jones, υπεύθυνη για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προαχθεί σε Ανώτερη Αντιπρόεδρο Κυκλικής Οικονομίας και θα αναφέρεται στον Philippe de Rovira, Chief Affiliates Officer. Θα δώσει νέα δυναμική στην δραστηριότητα Κυκλικής Οικονομίας, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου «Dare Forward 2030», με στόχο να επιτύχει έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2030, τετραπλασιάζοντας τα έσοδα παρατεταμένης χρήσης και 10πλασιάζοντας τα έσοδα ανακύκλωσης. Η τοποθέτηση της Alison Jones, η οποία διαθέτει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, στιβαρές επιχειρηματικές γνώσεις, συνεχή δέσμευση σε θέματα μετασχηματισμού και στρατηγικό όραμα, αντανακλά την περιβαλλοντική δέσμευση της Stellantis και την επιθυμία της να καταστεί βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση. Η πρόοδος της Κυκλικής Οικονομίας θα παρουσιάζεται περιοδικά στα όργανα διακυβέρνησής μας.

Ο Paul Willcox, επικεφαλής της Vauxhall UK, θα αντικαταστήσει την Alison Jones, απλοποιώντας έτσι την οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προηγούμενο άρθροVolvo Trucks: ανοίγει εργοστάσιο μπαταριών στο Βέλγιο
Επόμενο άρθροHyundai: τρία βραβεία στα Autocar 2022