Η Renault έχει αναδιοργανώσει την εκτελεστική της επιτροπή καθώς χαράσσει το μέλλον χωρίς τον πρώην ηγέτη της Carlos Ghosn. Η αλλαγή παραγκωνίζει την Mouna Sepehri, ανώτερο στέλεχος που βρισκόταν κοντά στον Ghosn, διευρύνοντας παράλληλα τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 12, με επτά νέους διορισμούς.

Από το ΔΣ αποχωρούν η Mouna Sepehri, ο Bruno Ancelin, επικεφαλής του σχεδιασμού προϊόντων, ο οποίος συνταξιοδοτείται και ο Jean-Christophe Kugler, επικεφαλής Ευρώπης.

Η κ. Sepehri συγκαταλεγόταν σε μια ομάδα πιστών του Ghosn, οι οποίοι διερεύνησαν τους νόμιμους τρόπους ώστε να του καταβάλουν αδήλωτο εισόδημα μέσω της ολλανδικής επιχείρησης Renault-Nissan BV. Η ίδια έλαβε πρόσθετη αμοιβή από τη θυγατρική, όπως ανέφερε το Reuters. Η κ. Sepehri θα μετατεθεί σε συμβουλευτική θέση, θέτοντας τέλος στην εποπτεία της για την εταιρική διακυβέρνηση, την επικοινωνία, τις νομικές και τις δημόσιες υποθέσεις.

Ο κ. Kugler, βετεράνος της Renault επί 35 χρόνια, θεωρήθηκε κάποτε διάδοχος του κ. Ghosn και συγκρούστηκε με τον νέο CEO Thierry Bollore, όπως έγραψαν γαλλικές εφημερίδες. Εκπρόσωπος της Renault είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακοινώσει τον αντικατάσταση του κ. Kugler αργότερα.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι:

  • Ali Kassai, ο οποίος προήχθη ως επικεφαλής του σχεδιασμού προϊόντων και προγραμμάτων. Εργάζεται στη Renault από το 1990 σε θέσεις έρευνας, μηχανικής και διαχείρισης.
  • Laurens van den Acker, επικεφαλής του σχεδιασμού. Η Van den Acker εντάχθηκε στην Renault το 2009, αφού εργάστηκε σε Audi, Ford και Mazda.
  • Veronique Sarlat-Depotte,  επικεφαλής της συμμαχίας αγορών. Εντάχθηκε στην Renault το 1989 και πήγε στη Nissan το 2003, όπου ήταν εκτελεστικός βοηθός του Ghosn. Το 2009 τοποθετήθηκε στη διοίκηση της συνδυασμένης οργάνωσης αγορών της συμμαχίας και έγινε επικεφαλής της αγοράς της συμμαχίας το 2016, ένα ρόλο που καλύπτει τώρα και τη Mitsubishi.
  • Philippe Guerin-Boutaud, επικεφαλής ποιότητας και ικανοποίησης των πελατών. Ο Guerin-Boutaud επέστρεψε στη Renault πριν από δύο χρόνια, μετά από μια συμφωνία με τη Nissan ως διευθυντής προγράμματος για μικρά και συμπαγή μοντέλα. Αργότερα διηύθυνε την επιχειρηματική μονάδα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Nissan. Εντάχθηκε στην Renault το 1989.
  • Francois Renard, επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ. Εργάστηκε στη Renault από τον περασμένο Νοέμβριο μετά τη Unilever και την Kate Somerville, μάρκα καλλυντικών.
  • Francois Roger, επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού. Εργάστηκε στη διοίκηση της Korn Ferry, της SC Johnson, της Novartis, της General Electric Healthcare και της BIC, προτού πάει στη Renault τον Ιούνιο του 2018.
  • Frederic Vincent, πρόεδρος της Renault Digital και επικεφαλής group information systems. Ο Vincent ξεκίνησε την καριέρα του στην Bouygues Telecom και εργάστηκε σε τομείς multimedia στο TF1 και το Canal Plus. Εντάχθηκε στη Renault το 2016 ως επικεφαλής της πληροφορικής.

Άλλα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο από την περασμένη άνοιξη είναι οι:

  • Marie-Francoise Damesin, πρώην επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων,
  • Thierry Koskas, πρώην επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ, ο οποίος αποχώρησε από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν την Τρίτη ένα νέο τετραμελές επιχειρησιακό συμβούλιο της Συμμαχίας για να επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες της εταιρικής σχέσης.

Προηγούμενο άρθροΗ Innogy λανσάρει το carsharing στη Βαρσοβία
Επόμενο άρθροΑναδιοργάνωση BMW Group & Ενοποίηση Πωλήσεων BMW, MINI, Rolls-Royce