ALD: ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου για τελική παράδοση

Η ALD Netherlands χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου μαρκών όπως η Citkar, η Sunrider, η Fulpra και η Goupil για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τελικής παράδοσης σε ζώνες μηδενικών εκπομπών των ολλανδικών πόλεων.

Από το 2025, δεκάδες πόλεις στην Ολλανδία θα θεσπίσουν ζώνες μηδενικών εκπομπών για φορτηγά και LCV, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στα αστικά κέντρα. Επιπλέον, οι καταναλωτές απαιτούν ταχύτερους χρόνους παράδοσης και επισκευών.

Η ALD αντιμετωπίζει αμφότερα τα θέματα με μία λύση: το ευέλικτο leasing ποδηλάτων e-cargo ή, όπως αποκαλούνται γενικότερα, ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα φορτίου (LEFV). Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και μίνι φορτηγά, με αποθηκευτικό χώρο για δέματα, εργαλεία ή προμήθειες. Τα οχήματα αυτά δεν εκπέμπουν ρύπους και, όντας αρκετά μικρά, δεν εμποδίζουν την στάθμευση ή την κυκλοφορία.

Η ALD προσφέρει στις εταιρείες την ευκαιρία να μισθώνουν LEFV για περιόδους ενός μηνός. Μπορούν να μισθώσουν διάφορα μοντέλα και να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητα και την χρησιμότητά τους.

Η προσφορά έπεται της πιλοτικής εφαρμογής με τον πάροχο υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, Circet, που χρησιμοποιεί τα LEFV της ALD από τις αρχές του 2022. Ένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος: το προσωπικό που χρησιμοποιεί τα LEFV δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: παρουσίασε το λειτουργικό σύστημα MB.OS
Επόμενο άρθροΗ Volvo CE μετατρέπει τον φορτωτή L120 σε ηλεκτρικό