Άκρως αυτοματοποιημένη στάθμευση άνευ οδηγού επιπέδου SAE 4 είναι πλέον διαθέσιμη και στο Mercedes EQE Saloon.

Είσοδος σε χώρο στάθμευσης, αποβίβαση από το όχημα και δρομολόγησή του σε προκρατημένη θέση μέσω smartphone: με το Remote Parking Package και την υπηρεσία Mercedes me connect, INTELLIGENT PARK PILOT, το Mercedes Benz EQE Saloon είναι πλέον έτοιμο για άκρως αυτοματοποιημένη στάθμευση άνευ οδηγού (Επίπεδο SAE 4). Επιπλέον, η υπηρεσία Automated Valet Parking είναι διαθέσιμη για όλα τα εξοπλισμένα μοντέλα EQS Saloon και S Class Saloon της Mercedes Benz που έχουν παραδοθεί. Η άκρως αυτοματοποιημένη λειτουργία στάθμευσης θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε άλλα μοντέλα Mercedes-Benz, όπως η νέα E Class.

Το πλεονέκτημα της άκρως αυτοματοποιημένης λειτουργίας στάθμευσης

Η αναζήτηση θέσης και η διαδικασία στάθμευσης δεν είναι πλέον απαραίτητες. Αυτό εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους πελάτες και καθιστά την διαδικασία πιο άνετη, ειδικά σε περιορισμένους χώρους. Μέσω της εφαρμογής Mercedes me, ο οδηγός κάνει εκ των προτέρων κράτηση θέσης και στη συνέχεια αφήνει το όχημα σε συγκεκριμένο χώρο αποβίβασης του χώρου. Μόλις αποβιβαστούν οι επιβάτες, ο οδηγός ξεκινάει την διαδικασία στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Όταν η εφαρμογή επιβεβαιώσει πως το σύστημα Automated Valet Parking έχει αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να εγκαταλείψει τον χώρο στάθμευσης. Καθοδηγούμενο από το έξυπνο σύστημα της Bosch, το όχημα οδηγείται αυτομάτως στην προκρατημένη θέση του. Με την επιστροφή των πελατών, η παραλαβή του οχήματός τους γίνεται εύκολα μέσω smartphone. Το όχημα επανέρχεται αυτομάτως στον χώρο παραλαβής, έτοιμο προς αναχώρηση.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Mercedes-Benz και η Bosch έλαβαν την πρώτη έγκριση παγκοσμίως για εμπορική χρήση της άκρως αυτοματοποιημένης άνευ οδηγού διαδικασίας στάθμευσης στη Γερμανία. Ο χώρος στάθμευσης APCOA P6, στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, είναι ο πρώτος χώρος παγκοσμίως που προσφέρει Automated Valet Parking στους πελάτες της Mercedes-Benz.

Λανσάρισμα στα Mercedes-Benz EQS και S-Class

Εκτός από το EQE Saloon, η αυτοματοποιημένη στάθμευση άνευ οδηγού διατίθεται σε όλα τα τρέχοντα μοντέλα EQS Saloon και S Class της Mercedes-Benz (εξαιρουμένων των μοντέλων της Mercedes-AMG και της Mercedes-Maybach). Η διαθεσιμότητα δεν εξαρτάται από συγκεκριμένη ημερομηνία παραγωγής και έτσι η λειτουργία παρέχεται σε ακόμα περισσότερους πελάτες της Mercedes-Benz.

Σχεδιασμένο για το μέλλον: στάθμευση άνευ οδηγού με τη νέα E Class

Με την προαιρετική προεγκατάσταση του INTELLIGENT PARK PILOT, η νέα E Class είναι έτοιμη για το Automated Valet Parking (Επίπεδο SAE 4). Με το Remote Parking Package (προαιρετικό στα plug-in υβριδικά μοντέλα) και την υπηρεσία Mercedes me connect, INTELLIGENT PARK PILOT (αναλόγως χώρας), η νέα E Class διαθέτει την τεχνολογία άκρως αυτοματοποιημένης στάθμευσης άνευ οδηγού.

Περισσότερη άνεση με τα καινοτόμα συστήματα στάθμευσης της Mercedes Benz

Οι πελάτες της Mercedes-Benz μπορούν να σταθμεύσουν πιο άνετα με τα μερικώς αυτοματοποιημένα συστήματα στάθμευσης (SAE Επίπεδο 2) όλων των μοντέλων, χάρη στους ισχυρούς αισθητήρες υποστήριξης οδηγού. Η επιτάχυνση, η διεύθυνση, η πέδηση, οι αλλαγές ταχυτήτων και οι ενδείξεις ελέγχονται αυτομάτως. Η ενσωμάτωση των συστημάτων στάθμευσης στο MBUX εξασφαλίζει διαισθητική εμπειρία χρήστη και η κάμερα 360° παρέχει πλήρη ορατότητα.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων Mustang GTD
Επόμενο άρθρο20 χρόνια Bentley Continental GT Speed