Το Aiways U5 είναι το πρώτο κινεζικό EV που λαμβάνει πανευρωπαϊκή έγκριση τύπου, WVTA (Whole Vehicle Type-Approval). 

Η Aiways, μία από τις κορυφαίες κινεζικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, έλαβε έγκριση τύπου πλήρους οχήματος (WVTA) για το μοντέλο της U5 SUV, μέσω της γερμανικής εταιρείας πιστοποίησης οχημάτων TÜV Rheinland. Η πιστοποίηση WVTA το καθιστά το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κινεζικής κατασκευής που μπορεί να πωληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Χάρη στην υποστήριξη της TÜV Rheinland, η Aiways έλαβε έγκριση για το U5 σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το όχημα θα πωλείται στην Ευρώπη από τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε ο Samuel Fu της Aiways (πηγή: TÜV Rheinland).

Το κινεζικό Aiways U5 διαθέτει μπαταρία 63kWh και, όπως αναφέρεται, διαθέτει εμβέλεια 460χλμ “υπό συγκεκριμένες συνθήκες”. Με μέση κατανάλωση ενέργειας περίπου 18kWh / 100χλμ, εικάζεται πως η εμβέλειά του είναι περί τα 400χλμ υπό συνθήκες WLTP.

Πρόσφατα, αναφέραμε ότι η πρώην βρετανική MG, η οποία ανήκει στην SAIC, επιστρέφει στην Ευρώπη ως κατασκευαστής ηλεκτρικών crossover. Η MG δραστηριοποιείται σε διαφορετική κατηγορία: το ZS EV είναι crossover κατηγορίας Β, ενώ το Aiways U5 είναι SUV μεσαίας κατηγορίας C.

Επίσης του χρόνου – αλλά προς το τέλος του – μάλλον θα δούμε τα πρώτα Byton M-Bytes στα λιμάνια του Αμβούργου, του Zeebrugge ή της Αμβέρσας. Το Byton είναι στην κατηγορία premium και πρέπει να θεωρηθεί ανταγωνιστής του Tesla Model S.

Προηγούμενο άρθροe-Mobility: ολιστική προσέγγιση της FCA για τη νέα εποχή
Επόμενο άρθροΗ Antwerp-Tax αντικαθιστά τον στόλο της με plug-in Mercedes