Το Aiways U5, ένα μεσαίο πλήρως ηλεκτρικό SUV που κατασκευάζεται στην Κίνα, θα πωλείται αργότερα το 2019 στην Ευρώπη, μετά το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS).

Ο κατασκευαστής του λέει ότι το αυτοκίνητο έχει εμβέλεια 460 χλμ. ή ακόμα και 560 χλμ., αν επιλεγεί το πρόσθετο πακέτο μπαταριών. Το U5 κατασκευάζεται ήδη στο εργοστάσιο της Aiways στο Shangrao. Βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής.

Ηλεκτρικό και συνδεδεμένο

Παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση, το συνδεδεμένο σύστημα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης βρίσκεται στην καρδιά αυτού του ενδιαφέροντος νεοφερμένου οχήματος, που έχει το μέγεθος ενός Jaguar I-Pace. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θα είναι σημαντικά φθηνότερες από το βρετανικό.

Αν η Aiways καταφέρει να φέρει στην αγορά το U5 φέτος, θα ξεπεράσει την κινεζική αδελφή της Volvo, Lynk & Co, η οποία έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη το 2019, αλλά είναι πιθανότερο να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2020.

Η Aiways ιδρύθηκε το 2016 από τον πρώην CFO του Ομίλου SAIC, Gu Feng. Ο Roland Gumpert, πρώην επικεφαλής της Audi Sport, είναι υπεύθυνος για το προϊόν.

Προηγούμενο άρθροTo Honda E Prototype εξέλιξη του Urban EV Concept
Επόμενο άρθροΕυκολότερη η ανάκτηση των μη καταβαλλόμενων διοδίων