Η ABB και η Shell εγκαινίασαν το πρώτο δίκτυο από φορτιστές Terra 360, του «ταχύτερου φορτιστή EV παγκοσμίως» στη Γερμανία. 

Η ABB E-mobility και η Shell ανακοίνωσαν την έναρξη του πρώτου πανεθνικού δικτύου Terra 360, το οποίο ισχυρίζονται πως αποτελεί τον ταχύτερο πολυχρηστικό φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Περισσότεροι από 200 φορτιστές Terra 360 θα εγκατασταθούν στη Γερμανία τους επόμενους 12 μήνες, προσφέροντας περισσότερους φορτιστές και ταχυφόρτιση σε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια Γερμανούς οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο István Kapitány, Global Executive Vice President της Shell Mobility, σχολίασε: «Στη Shell, σκοπεύουμε να καταστούμε ο ηγέτης της φόρτισης EV, προσφέροντας στους πελάτες μας φόρτιση όταν και όπου τους βολεύει. Η ταχύτητα είναι σημαντική για τους ιδιοκτήτες στόλων, για την επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας και την συνεχή κίνηση των στόλων EV.

Οι φορτιστές Terra 360 τροφοδοτούνται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και είναι διαθέσιμοι σε διάφορες διαμορφώσεις φόρτισης πολλαπλών οχημάτων ταυτοχρόνως. Ο σπονδυλωτός σχεδιασμός τους εξασφαλίζει μέγιστη χρήση του σταθμού φόρτισης με δυναμική κατανομή ισχύος. Ο νέος φορτιστής διαθέτει επίσης μέγιστη ισχύ 360 kW και μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο.

Ο Frank Muehlon, CEO της ABB E-mobility, πρόσθεσε: «Ως παγκόσμιος ηγέτης υποδομής φόρτισης EV, πιστεύουμε στην κοινή ισχύ. Όταν συνδυάζονται καινοτομία και συνεργασία, μπορούμε να συνεισφέρουμε από κοινού στον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να ανακουφίσουμε την κοινωνία με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Η ABB E-mobility υπέγραψε πρόσφατα παγκόσμια συμφωνία-πλαίσιο με τη Shell για την προμήθεια πλήρους χαρτοφυλακίου σταθμών φόρτισης AC και DC της ABB. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει από AC wallbox για το σπίτι, την εργασία ή το λιανικό εμπόριο έως Terra 360, το οποίο είναι ιδανικό για σταθμούς ανεφοδιασμού, σταθμούς φόρτισης αστικών περιοχών, ωριαίας στάθμευσης και εφαρμογές στόλου.

Προηγούμενο άρθροΑναβαθμίσεις στη BMW Σειρά 3 Sedan και Touring
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών στην ΕΕ -20,6% τον Απρίλιο 2022