Η Tesla εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση του Apple CarPlay στα ηλεκτρικά της οχήματα, σύμφωνα με μια νέα αναφορά. Αν αυτό συμβεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική ανατροπή στη στρατηγική της Tesla για το σύστημα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2010, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είχε δηλώσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εργαζόταν πάνω στην ενσωμάτωση τεχνολογιών κατοπτρισμού τηλεφώνου, όπως το Android Auto και το Apple CarPlay, αλλά αυτό συνέβη πριν από μια δεκαετία και τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες πέρα από το ότι η ενσωμάτωση θα εμφανίζεται ως ένα παράθυρο μέσα στη γενικότερη διεπαφή της εταιρείας και ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες — αν και θα μπορούσε επίσης να ακυρωθεί, όπως έγινε την προηγούμενη φορά που η Tesla μίλησε γι’ αυτό.

Η Tesla σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει την τυπική έκδοση του CarPlay και όχι τη νεότερη έκδοση “Ultra”, η οποία μπορεί να ελέγχει τον πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες κλιματισμού. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να υποστηρίξει την ασύρματη έκδοση, επιτρέποντας στους οδηγούς να συνδέουν τα iPhone τους χωρίς καλώδιο.

 

  • Προηγούμενο άρθροEuro NCAP: Αποτελέσματα για 23 νέα αυτοκίνητα – Πεντάστερη αξιολόγηση 18 μοντέλων