Η Toyota Motor Europe γιορτάζει την παραγωγή του υπ’ αρ. 5.000.000 αυτοκινήτου στο εργοστάσιο του Burnaston στο Derbyshire. Το μοντέλο-ορόσημο είναι ένα υβριδικό Corolla GR Sport Hatchback, το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον Οκτώβριο. Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει τον ρόλο του Burnaston ως βασικού παίκτη στο ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της Toyota και στον αυτοκινητοβιομηχανικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την ίδρυσή του το 1989, στο εργοστάσιο έχουν γίνει επενδύσεις άνω των 3,25 δισεκατομμυρίων ευρώ, διασφαλίζοντας την πρωτοπορία του σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους παραγωγής. Το Burnaston ήταν η πρώτη μονάδα της Toyota εκτός Ιαπωνίας που παρήγαγε υβριδικά οχήματα και εξακολουθεί να είναι κέντρο αριστείας για αυτή την τεχνολογία. Σήμερα, το 100% της παραγωγής του είναι υβριδικά.

«Αυτό το ορόσημο αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από έναν αριθμητικό στόχο. Αντικατοπτρίζει τη συμβολή μας στην οικονομία και τη δέσμευσή μας να κατασκευάζουμε διαρκώς καλύτερα αυτοκίνητα, αγκαλιάζοντας νέες τεχνολογίες και χτίζοντας ισχυρές σχέσεις με τους προμηθευτές μας, τους συνεργάτες μας και τις τοπικές κοινότητες. Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης όλων των μελών μας, παρελθόντων και παρόντων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Burnaston, Darius Mikolajczak στο Χ.

Corolla: Το Κορυφαίο σε Πωλήσεις Παγκοσμίως
Το όνομα Corolla έχει εμφανιστεί σε περισσότερα οχήματα παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο, με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα. Τώρα στην 12η γενιά του, το σημερινό Corolla συνεχίζει να διατηρεί την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που συνέβαλαν στην επιτυχία του. Το σημερινό Corolla προσφέρει σιγουριά στους πελάτες, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία του αυτοκινήτου τους. Συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά όπως ασφάλεια, συνδεσιμότητα, αποδοτική απόδοση και ικανοποιητική εμπειρία οδήγησης, όλα σε ένα κομψό και πρακτικό πακέτο.

Η Παραγωγή της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ηνωμένο Βασίλειο παίζει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Toyota. Εδώ η Toyota κατασκεύασε τις πρώτες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της, ιδρύοντας την Toyota Manufacturing UK (TMUK) με εργοστάσιο κινητήρων στο Deeside, στη Βόρεια Ουαλία, και εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Burnaston, κοντά στο Derby. Αυτά τα εργοστάσια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1992 και έκτοτε η Toyota έχει επενδύσει 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ στις δραστηριότητές της.

Σήμερα η TMUK απασχολεί άμεσα περίπου 3.000 άτομα και πολλά περισσότερα έμμεσα, μέσω μιας εκτεταμένης αλυσίδας προμηθευτών. Η πλειονότητα της παραγωγής οχημάτων της TMUK (περίπου 85%) εξάγεται, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Προηγούμενο άρθροDuo και Bento: Η Mobilize επανεφευρίσκει την αστική κινητικότητα
Επόμενο άρθροΗ Stellantis κάνει τους εργαζομένους της μετόχους