Νέο Citroën C4

Η Citroën παρουσίασε μια πλήρως ανανεωμένη και εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, με αφορμή τα νέα C3 και C3 Aircross, που ήδη είδαμε στην Auto Athina 2024. Με δυνατή παρουσία, πραγματοποίησε παγκόσμιες πρεμιέρες τεσσάρων νέων μοντέλων, τα C4 και C4 X, το C5 Aircross Concept και το All-New Ami, επιδεικνύοντας τη νέα στιλιστική της ταυτότητα.

Νέο Citroën C3

Το νέο C3 έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 50.000 παραγγελίες στην Ευρώπη. Η τέταρτη πλέον γενιά χαρακτηρίζεται από μοντέρνο στυλ και αναβαθμισμένη άνεση. Προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό του, με την υιοθέτηση της ανάρτησης Citroën Advanced Comfort®, η οποία συμπληρώνει τα επανασχεδιασμένα καθίσματα Advanced Comfort. Διατίθεται σε βενζινοκίνητες, υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων (κύκλος WLTP).

Το C3 Aircross, αποτελεί ένα προσιτό, άνετο και πολυενεργειακό compact SUV, ενώ είναι το μοναδικό στην κατηγορία του που δίνει την δυνατότητα θέσεων για έως και 7 επιβάτες. Διατίθεται σε βενζινοκίνητες, υβριδικές 136 ίππων και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Citroën αποκάλυψε επίσης το νέο C4, που φέρνει μια κομψή και δυναμική εμφάνιση στην κατηγορία C crossover. Με νέα καθίσματα Advanced Comfort® και νέο πίνακα οργάνων, ενισχύει την εμπειρία άνεσης στο αυτοκίνητο και θα προσφέρεται σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Citroën C5 Aircross Concept

Το C5 Aircross Concept προτείνει ένα οικογενειακό σαλόνι με εστίαση στην άνεση και την ευρυχωρία, βασισμένο στην πολυενεργειακή πλατφόρμα STLA Medium, ικανή να υποστηρίξει θερμικά, υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το αυτοκίνητο παραγωγής, αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Νέο Citroën Ami

Τέλος, το Ami και το Ami Buggy θα υιοθετήσουν νέο σχέδιο το 2025, παραμένοντας πρακτικά και προσιτά οχήματα ηλεκτρικής κινητικότητας. Το Ami γιορτάζει την τελική του μορφή, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στον εμβληματικό πρόγονο 2 CV, ενώ το Ami Buggy προτείνει μια τολμηρή προσέγγιση για δραστηριότητες στην παραλία.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή ηγεσίας στον Euro NCAP
Επόμενο άρθροΙΟΑΣ: Πρωτοβουλία κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ