Στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, Auto Athina 2024 (5-13 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo), η Dacia παρουσιάζει όλη τη σύγχρονη γκάμα της – ωστόσο πρωταγωνιστική θέση στο περίπτερο της θα έχει το ολοκαίνουριο Dacia Duster.

Το νέο Dacia Duster εξοπλίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του με το full hybrid σύστημα κίνησης του Renault Group απόδοσης 140 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο multi –mode. Στη βάση της γκάμας η έκδοση ECO-G 100 διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG), εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει τα 1.400 χλμ. με ένα γέμισμα. Η έκδοση 4×4 συνδυάζεται αποκλειστικά με τον σύγχρονο MHEV 1.2 turbo κινητήρα βενζίνης των 130 ίππων, ενώ διαθέτει 5 προγράμματα λειτουργίας της 4κίνησης. To εμβληματικό αυτό SUV, με τη θεαματική εμπορική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, μόλις λανσαρίστηκε στη σύγχρονη 3η γενιά του και στην ελληνική αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 19.950€!

Δίπλα στο νέο Duster, ξεχωρίζει το μεγάλο ευρωπαϊκό best seller, το Dacia Sandero Stepway, που εξοπλίζεται, πλέον, με το πιο πλήρες εξοπλιστικό πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης και διατίθεται με κινητήρες βενζίνης (TCe 90) και διπλού καυσίμου (ECO-G 100), αλλά και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT). Κλείσε τώρα, το Dacia Sandero & Sandero Stepway που προτιμάς και επωφελήσου από τη νέα πολιτική “με το κλειδί στο χέρι”.

Στο περίπτερο της Dacia θα υπάρχει και το Spring, το πιο ολοκληρωμένο και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με αστική αυτονομία έως 305 χλμ., χώρους για 4 επιβάτες με τις αποσκευές τους και το πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας της κορυφαίας έκδοσης Extreme.

Δίπλα του θα εκτίθεται και το Dacia Spring Cargo, το πιο προσιτό ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα της ελληνικής αγοράς με 1,0 m3 ωφέλιμο όγκο φόρτωσης, και 365 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Το νέο LCV αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατίθεται η κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα Electric 65 (65hp/48kW), με τη διαμόρφωση Cargo του Dacia Spring, για επαγγελματική χρήση, με άδεια φορτηγού (Φ.Ι.Χ.).

Προηγούμενο άρθροΗ RENAULT στην Auto Athina 2024
Επόμενο άρθροΟ Olivier Guintrand νέος Αντιπρόεδρος Μηχανικής της Alpine Cars