H Farizon, μάρκα LCV της Geely στην Ευρώπη

Ο κινεζικός όμιλος αυτοκινήτων Geely θα φέρει στην Ευρώπη την μάρκα ηλεκτρικών LCV Farizon. Ο CEO Fan Xianjun αποκάλυψε το σχέδιο στο πρακτορείο Reuters κατά την διάρκεια συνέντευξης σε έκθεση μελλοντικών προϊόντων.

Ο Fan Xianjun πιστεύει ότι η Farizon μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις τρεις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών βαν στην Ευρώπη. Προφανώς, η Geely εμπνέεται από την επιτυχία της ανταγωνίστριας Maxus, η οποία κατάφερε να καταστεί μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες ηλεκτρικών LCV στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη το άνοιγμα της αγοράς από την VW και την Ford.

Η επέκταση προβλέπεται για το SuperVAN, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Multi-Purpose της Geely για διάφορα μοντέλα, από πολυχρηστικά οχήματα έως πλατφόρμες.

Πρόκειται για επαναστατικό, αμιγώς ηλεκτρονικό σύστημα κίνησης, που επιτρέπει πλήρη αποσύνδεση πλαισίου και αμαξώματος, προσδίδοντας ευελιξία. Η μάρκα επισημαίνει τη χρήση βιώσιμων υλικών προς απανθρακοποίηση του κύκλου ζωής του οχήματος. Η έναρξη μαζικής παραγωγής του SuperVAN προβλέπεται το 2024.

Η Farizon ιδρύθηκε το 2016 με την φιλοδοξία να καταστεί κορυφαία κινεζική μάρκα LCV. Η εταιρεία εξελίσσει επίσης αυτόνομο φορτηγό.

Προηγούμενο άρθροAνεξαρτητοποιείται η μονάδα LCV της Renault
Επόμενο άρθροLinde: παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα