89 ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας FUSO eCanter (Daimler Truck Group) θα συλλέγουν απορρίμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη παρήγγειλαν 89 FUSO eCanter με αμαξώματα φορτηγών από την KAOUSSIS για συλλογή απορριμμάτων σε αστικό περιβάλλον. Τα απορριμματοφόρα με τεχνολογία συμπίεσης περιστρεφόμενου τυμπάνου χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων σε μητροπολιτικές περιοχές. Τα 40 από τα οχήματα των 8,55 τόνων αναμένεται να αναπτυχθούν από τον Νοέμβριο. Η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους. Τα παραγγελθέντα οχήματα διαθέτουν μπαταρία μεσαίας χωρητικότητας 82,6 kWh και αυτονομία 140 χλμ.

Το Next Generation eCanter είναι ιδανικό όχημα συλλογής απορριμμάτων για περιορισμένους χώρους. Ο Florian Schulz, Επικεφαλής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών του Daimler Truck Group, συνοψίζει ως εξής: «Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του και την μεγάλη δυνατότητα φορτίου, το ηλεκτρικό eCanter είναι ιδανικό για εταιρείες συλλογής απορριμμάτων που δραστηριοποιούνται σε στενούς δρόμους. Επιπλέον, το όχημα δεν εκπέμπει ρύπους και είναι αθόρυβο, καθιστώντας δυνατή τη συλλογή απορριμμάτων νωρίς το πρωί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για δημοτικές δραστηριότητες».

Η ελληνική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων KAOUSSIS έχει επενδύσει ιδιαιτέρως στην ανάπτυξη του αμαξώματος, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επωφεληθούν από την αθόρυβη συλλογή απορριμμάτων στο μέλλον. Το αμάξωμα του φορτηγού είναι το πρώτο του είδους για το αμιγώς ηλεκτρικό eCanter και πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας απορριμματοφόρων με όρθιο προσωπικό.

Το αμάξωμα του φορτηγού KAOUSSIS επιτρέπει την αποτελεσματική αποκομιδή απορριμμάτων με μέγιστη ευελιξία.

Τα οχήματα, με μεταξόνιο 3.400 χιλιοστών, διαθέτουν περιστρεφόμενο τύμπανο χωρητικότητας 4 μ3, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συμπίεση των απορριμμάτων (σχέση συμπίεσης 4:1), καθιστώντας τα ιδανικά για οργανικά απόβλητα. Για να εξασφαλιστεί ότι η συμπίεση των απορριμμάτων είναι εξίσου αθόρυβη με το ηλεκτρικό φορτηγό, το τύμπανο διαθέτει πρόσθετο ηχομονωτικό περίβλημα από αλουμίνιο. Η πίσω πόρτα κλείνει ερμητικά και καθιστά την τεχνολογία συμπίεσης του τυμπάνου κατάλληλη για απορρίμματα υψηλής περιεκτικότητας υγρών. Ο χειρισμός επιτυγχάνεται μέσω μηχανικού άξονα που διατίθεται προαιρετικά.

Προηγούμενο άρθροH Opel επεκτείνει την Εκτελεστική της Επιτροπή
Επόμενο άρθροFREENOW: κορύφωση στις καλοκαιρινές διαδρομές 2024