87 Δήμοι της χώρας προωθούν το μήνυμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (Zero-emission mobility for all), συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, που πραγματοποιείται φέτος από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρά τις πρωτόγνωρα δύσκολες και περιοριστικές συνθήκες -λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού και της κακοκαιρίας “Ιανός”- οι ελληνικοί Δήμοι με φαντασία και δημιουργικότητα σημειώνουν φέτος νέο ρεκόρ συμμετοχών. Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, 87 Δήμοι προωθούν το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Το ΥΠΕΝ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια μεταδίδοντας το διπλό μήνυμα της εκστρατείας για τις πράσινες μετακινήσεις και την προσβασιμότητα των μεταφορών για όλους, με παράλληλη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Για τον σκοπό αυτό, οι τρεις φορείς δημιούργησαν και προώθησαν το βίντεο που βλέπουμε στην αρχή του θέματος.

Στο βίντεο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών συμμετέχουν και μεταδίδουν το διπλό μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας  ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, από το 2002, η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα. Για το 2020 ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των προσβάσιμων μεταφορών και της προσβάσιμης πόλης για όλους, με σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense
Επόμενο άρθροΆλλο ηλεκτρικό ποδήλατο και άλλο μοτοποδήλατο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here