8 εκατ. επαγγελματικά οχήματα από Ford - Volkswagen

Η Ford Motor Company και η Volkswagen AG ανακοίνωσαν στις 10 Ιουνίου ότι θα δημιουργήσουν έως και 8 εκατ. επαγγελματικά οχήματα, μεσαία pickup και van, κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των οχημάτων, ως μέρος της συμμαχίας τους που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Η Ford Motor Company και η Volkswagen AG υπέγραψαν συμφωνίες που επεκτείνουν την παγκόσμια συμμαχία τους για να καλύψουν τις ταχέως εξελισσόμενες ανάγκες των αντίστοιχων πελατών τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές, αξιοποιώντας συμπληρωματικά πλεονεκτήματα στα μεσαία pickup και επαγγελματικά και ηλεκτρικά οχήματα. Τα σχέδια για τις συμφωνίες ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από τη Ford και τη Volkswagen τον Ιούλιο του 2019.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεργαστούν για ένα αστικό van που κατασκευάζεται από τη Volkswagen, ένα van φορτίου 1 τόνου που αναπτύχθηκε από τη Ford, και ένα μεσαίο pickup Volkswagen που θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Ford Ranger από το 2022.

Η Ford θα κατασκευάσει επίσης ένα νέο ηλεκτρικό όχημα για την Ευρώπη έως το 2023, που θα αναπτυχθεί στην πλατφόρμα Modular Electric Drive της Volkswagen και θα μπορούσε να παραδώσει περισσότερες από 600.000 μονάδες για αρκετά χρόνια.

Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους τον Ιανουάριο του 2019, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται ώστε να επενδύσουν σε τεχνολογία ηλεκτρικής και αυτόνομης οδήγησης εξοικονομώντας δισ. δολάρια.

Προηγούμενο άρθροΕπανεκκίνηση της παραγωγής για τη Nissan στο Sunderland
Επόμενο άρθροΚίνα: 12% αύξηση τον Μάιο στα νέα οχήματα