Η BYD έλαβε σημαντική παραγγελία για ηλεκτρικά λεωφορεία στη Νορβηγία, από τον φορέα δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας, Nobina.

Η παραγγελία της Nobina Fleet Norge AS, αφορά σε 64 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD, με παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 40 μονάδες χαμηλού δαπέδου, μήκους 12 μέτρων και 24 μονάδες χαμηλής εισόδου, 15 μέτρων. Θα εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή Nedre Glomma.

Η Nobina διαθέτει πάνω από 300 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία BYD στους στόλους της ή σε παραγγελία, σε πόλεις της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας. Σήμερα, κυκλοφορούν περισσότερα από 650 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD ή σε παραγγελία στις Σκανδιναβικές χώρες. Η PTO έκλεισε πρόσφατα συμφωνία για VDL Citea νέας γενιάς και για 76 λεωφορεία Ebusco για το Όσλο.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD που προορίζονται για την Nobina, διαθέτουν τεχνολογία μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου (BYD Iron-Phosphate Battery). «Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα αυτών των λεωφορείων είναι το μοναδικό σύστημα ελέγχου 6-σε-1 της BYD, που ενσωματώνει ολόκληρο το οικοσύστημα για βελτιωμένη αξιοπιστία και υψηλά επίπεδα απόδοσης. Το Σύστημα Θερμικής Διαχείρισης Μπαταριών της BYD υποστηρίζει και άλλες λειτουργίες για αξιοπιστία σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, καθιστώντας τα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD την σωστή επιλογή για τις καιρικές συνθήκες της Νορβηγίας», αναφέρει ο κατασκευαστής.

Ο Edison Yin, περιφερειακός διευθυντής της BYD Nordics, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε να εισαγάγουμε ακόμη περισσότερα μη ρυπογόνα ηλεκτρονικά λεωφορεία BYD στη Νορβηγία παρέχοντας καθαρές τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες με μηδενικές εκπομπές. Η αφοσίωση της BYD στην προστασία του περιβάλλοντος και οι βασικές αξίες για τη βιωσιμότητα ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα της Nobina για ένα πιο πράσινο, καθαρότερο μέλλον».

Ο Jens Råsten, Fleet Manager στον Όμιλο Nobina, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας eBus στην περιοχή της Σκανδιναβίας, όπως δείχνει αυτή η παραγγελία για τη Νορβηγία. Είμαστε ευχαριστημένοι με την BYD που έχει αποδειχθεί αξιόπιστος συνεργάτης».

Προηγούμενο άρθροΤο Ηνωμένο Βασίλειο θα φορολογεί τα BEV από το 2025
Επόμενο άρθροAbarth 500e: μια νέα εποχή αρχίζει για τη μάρκα