2019 - CLIO 5 Etoiles Euro Ncap

Το ολοκαίνουργιο Renault Clio πήρε την πολυπόθητη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας Euro NCAP. Το πιο ευπώλητο μοντέλο της Renault, δοκιμάστηκε σύμφωνα με το νέο αυστηρό πρωτόκολλο που ξεκίνησε το 2018 και κέρδισε το υψηλότερο σκορ, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η πέμπτη γενιά του Renault Clio, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, είναι ήδη ένα από τα ασφαλέστερα αστικά αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν ποτέ από το Euro NCAP. Έγινε το 22ο όχημα του Groupe Renault που λαμβάνει αυτή τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων. Η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε κυρίως χάρη στην ενισχυμένη παθητική ασφάλεια και την πιο ολοκληρωμένη σειρά βοηθημάτων οδήγησης στην κατηγορία.

Βασισμένο στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Alliance, CMF-B, το νέο Clio επωφελείται από τη βελτιστοποιημένη δομή του αμαξώματος, τις αναθεωρημένες δομές καθισμάτων και τις ζώνες ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη σε όλους τους επιβάτες, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη θέση τους αυτοκίνητο, με πυροτεχνικούς προεντατήρες και περιοριστές φορτίου. Η Renault υποστηρίζει την τεχνολογία Fix4sure για την αρίστευσή της στην προστασία των επιβατών. Επιπλέον, το άριστο εσωτερικό του New Clio καθιστά δυνατή την τοποθέτηση όλων των παιδικών καθισμάτων, εμπρός και πίσω, στο isofix και στο σύστημα μεγέθους I, καθώς και την ενισχυμένη προστασία των πίσω επιβατών σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Το νέο Clio βασίζεται ακόμα σε μια πολύ πλούσια γκάμα τυποποιημένων χαρακτηριστικών με: 6 αερόσακους, ABS με βοηθητικό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κάμερα και ραντάρ (επιτρέποντας τη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας με προειδοποίηση ταχύτητας, προειδοποίηση απόστασης, πέδηση έκτακτης ανάγκης), σύστημα ελέγχου ταχύτητας / περιορισμού ταχύτητας, προειδοποίηση απασφάλισης ζώνης ασφαλείας (και για τα πίσω καθίσματα αν είναι κατειλημμένα), κλήση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η όραση είναι βελτιστοποιημένη με στάνταρ προβολείς 100% LED αυτόματης υψηλής / χαμηλής δέσμης και εσωτερικό καθρέπτη ημέρας / νύχτας.

Χάρη στη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του Clio, έγινε δυνατή η εισαγωγή του ενεργού συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, ποδηλάτων και άλλων οχημάτων, όπως αποδεικνύει η αποτελεσματική βαθμολογία AEB πεζού / ποδηλάτη (11/12) από το Euro NCAP. Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια και άνεση, το νέο Clio σύντομα θα εφαρμόσει προηγμένα βοηθήματα οδήγησης με το Highway and Traffic Jam Companion, το πρώτο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση.

Ως ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης, το νέο Clio προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια σε όλη τη γκάμα του, ενισχύοντας την τεχνογνωσία της Renault για την ασφάλεια για όλους, τόσο τους επιβάτες όσο και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Με τον ανανεωμένο σχεδιασμό, το εξαιρετικό τεχνολογικό του περιεχόμενο και όλες τις καινοτομίες του, το νέο Renault Clio ανοίγει μια νέα εποχή στη στρατηγική προϊόντων του Groupe Renault και προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια για το γαλλικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

 

Προηγούμενο άρθροΤo Fiat 500X ξεπέρασε τις 500.000 μονάδες
Επόμενο άρθροŠkoda CITIGOe iV: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μάρκας