Για 4η φορά στη σειρά, το Abarth 595, ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο μοντέλο στην κατηγορία “City Car” των βραβείων Best Car Awards της Ισπανίας. Πρόκειται για ένα θεσμό με ιστορία 26 ετών, στον οποίο ψηφίζουν οι αναγνώστες των περιοδικών “Autopista”, “Automóvil”, “Coche Actual” και “Autovía”. Στη 2η θέση βρέθηκε το Fiat 500, επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό χαρακτήρα του μοντέλου.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για την κατάκτηση αυτού του πολύ σημαντικού βραβείου για 4η συνεχόμενη χρονιά. Επιβεβαιώνεται ότι το μικρό μας μοντέλο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της Ιταλικής δημιουργικότητας, του σπορ χαρακτήρα και της προσοχής στη λεπτομέρεια, στοιχείων που εκτιμώνται από του Ισπανούς αναγνώστες”,  δήλωσε ο Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat και Abarth στην περιοχή EMEA. “Αυτή η νίκη, παράλληλα, δείχνει την αυξανόμενη δημοτικότητα της μάρκας και εκτός Ιταλίας: πέρυσι πωλήθηκαν 23.500 Abarth στην Ευρώπη με αύξηση 36,5%, αριθμός ρεκόρ για τη μάρκα. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά σε πολλές αγορές, με εκείνη της Μ. Βρετανίας να επιτυγχάνει αύξηση 27% (5.600 αυτοκίνητα), όπως 27% αύξηση πέτυχε και η αγορά της Ισπανίας με 1.450 αυτοκίνητα. Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το 2019, χρονιά που γιορτάζουμε τα 70α γενέθλια της Abarth’.

Η νέα σειρά Abarth 595 αποτελεί συνέχεια της θρυλικής σειράς, με κινητήρες από 145 έως και 180 ίππους, αλλά και σειρά εκδόσεων που στηρίζονται στις δύο όψεις της Abarth, τις επιδόσεις και το στιλ.

Τα φετινό βραβείο στην Ισπανία έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα διακρίσεων που έχει κατακτήσει το 595, όπως για παράδειγμα η βράβευση του στα Best Car 2019 στη Γερμανία και στην Ελβετία

 

Προηγούμενο άρθροZωτικής σημασίας για την ασφάλεια η τεχνολογία στα οχήματα
Επόμενο άρθροΕΕ και Ιαπωνία θα υιοθετήσουν την αυτόματη πέδηση