Η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε η Volvo Trucks φτάνει σε νέα ύψη. Για να αποδείξει την ισχύ και τη δύναμη των τεσσάρων νέων οχημάτων της, η Volvo δημιούργησε ένα κολοσσιαίο πύργο από φορτηγά 58 τόνων, ύψους 15 μέτρων, τοποθετώντας τα τέσσερα νέα φορτηγά το ένα πάνω στο άλλο. Πάνω σε αυτά, στην κορυφή του πύργου, στέκεται ο πρόεδρος της εταιρείας, Roger Alm.

Στον κλάδο των φορτηγών, η κυκλοφορία ενός νέου οχήματος είναι ένα τεράστιο έργο. Αλλά η ταυτόχρονη κυκλοφορία τεσσάρων είναι σχεδόν πρωτάκουστη. Κατά την ανανέωση του συνόλου των βαρέων επαγγελματικών φορτηγών της, η Volvo Trucks είχε μια διαφορετική προσέγγιση.

Η ασυνήθιστη ταινία διαδραματίζεται στη μέση της νύχτας και ξεκινά με την εμφάνιση του πύργου των φορτηγών σαν ένας τεράστιος μονόλιθος που λάμπει από απόσταση. Καθώς κινείται προς τα εμπρός, βλέπουμε λύκους στο προσκήνιο και μια γυναίκα οδηγό. Καθώς η ταινία φτάνει στο αποκορύφωμά της, γεμάτη με εφέ φωτισμού και καπνού, βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που στέκεται πάνω από τον πύργο φορτηγών είναι ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Roger Alm.

Δείτε εδώ την ταινία “Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”

Η κυκλοφορία της ταινίας ήλθε μια μέρα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της γκάμας βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Τα τέσσερα φορτηγά αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των παραδόσεων της Volvo Trucks.

Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks
Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks

“Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας λανσάρισμα στη Volvo Trucks και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κερδοφορία των πελατών μας και στην ικανότητά τους να ανταγωνίζονται τόσο για τις επιχειρήσεις τους όσο και για τους καλύτερους οδηγούς. Είμαι συνηθισμένος να βρίσκομαι ψηλά (ΣΣ: με την έννοια του ηγούμαι), αλλά για μένα το γύρισμα του πύργου των φορτηγών ήταν σίγουρα μια ασυνήθιστη μέρα στη δουλειά. Και πρέπει να πω ότι τρέφω ένα σεβασμό απέναντι στα ύψη, είμαι άνθρωπος που πατά στη γη”, δήλωσε ο κ. Alm.

Bodil Alexandersson,_truck driver
Bodil Alexandersson, η οδηγός των φορτηγών στην ταινία της Volvo Trucks

Η ταινία γυρίστηκε στα τέλη του 2019 σε δοκιμαστικό χώρο έξω από την πατρίδα της Volvo, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Τόσο ο πύργος των φορτηγών όσο και η πλειοψηφία των οπτικών εφέ είναι πραγματικά, όπως ο καπνός και τα φώτα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει μια ταινία «πίσω από τη σκηνή».

“Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τον πύργο και να βεβαιωθούμε ότι ήταν ασφαλές να τον οδηγήσουμε. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στο φορτηγό ανθεκτικής κατασκευής, το Volvo FMX και τη νέα βάση που είναι σε θέση να φέρει, αντοχής φορτίου 38 τόνων, αλλά χρειάστηκε επίσης μια σταθερή ταχύτητα και πορεία, η οποία επιτεύχθηκε με την τεχνολογία Volvo Dynamic Steering και μία εξειδικευμένη οδηγό φορτηγού”, δήλωσε ο Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks και μέρος της ομάδας μηχανικών που ήταν υπεύθυνη για το έργο αυτό.

Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks
Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks
Προηγούμενο άρθροΛύση στην οικιακή φόρτιση από την FCA με το Easy Wallbox της ENGIE
Επόμενο άρθροHyundai: η πραγματική πρόοδος βρίσκεται στον αέρα