4.000.000 οχήματα από την Hyundai στην Τσεχία (HMMC)

Η Hyundai Motor γιορτάζει ένα ακόμη ορόσημο για το εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας παράγοντας ένα Tucson N Line με αύξοντα αριθμό 4.000.000.

Παρά την πανδημία, τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλες εξωτερικές επιρροές, η HMMC κατάφερε να διατηρήσει υψηλό ρυθμό παραγωγής. Φέτος, αναμένεται να παράγει πάνω από 321.000 οχήματα, ξεπερνώντας το έτος «προ πανδημίας» του 2019.

«Οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές μας αξίζουν τεράστια εύσημα για το πώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των τελευταίων ετών. Χαίρομαι που, χάρη στις δεξιότητες και τις προσπάθειές τους, γιορτάζουμε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Cheolseung Baek, Πρόεδρος της HMMC. «Το εργοστάσιο του Nošovice έχει μεγάλη σημασία για το Hyundai Motor Group και η σημασία του θα αυξηθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία».

Hyundai: 4.000.000 οχήματα από την HMMC στην Τσεχία
4.000.000 οχήματα έχουν παραχθεί από την HMMC στην Τσεχία

Η παραγωγή των 4.000.000 αυτοκίνητων Hyundai στην HMMC αντανακλά την τρέχουσα τάση της ηλεκτροκίνησης. Ενώ το εργοστάσιο παρήγαγε αποκλειστικά ICE μοντέλα μέχρι το 2019, στις αρχές του 2020 ξεκίνησε την παραγωγή του Hyundai Kona Electric, το οποίο έγινε το πρώτο ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα μαζικής παραγωγής. Το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησε στο Nošovice, η παραγωγή οχημάτων Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) με το Tucson τέταρτης γενιάς. Παράλληλα, το μερίδιο των αυτοκινήτων με κινητήρες Diesel έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με αυτά τα μοντέλα να αποτελούν μόνο το 9% των οχημάτων που παράχθηκαν στην HMMC φέτος, ενώ τα ηλεκτροκίνητα (EV) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της παραγωγής της HMMC μέχρι στιγμής φέτος και το μερίδιο αυτών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Στο Nošovice έχουν παραχθεί περισσότερα Tucson από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Hyundai, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παραγωγής από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το 2008. Η γκάμα του i30, η οποία είναι διαθέσιμη σε τύπους αμαξώματος Ηatchback, Wagon και Fastback, αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής της HMMC, ενώ το Kona Electric αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής. Το βραβευμένο i30 N, το οποίο παράγεται τόσο ως Hatchback όσο και ως Fastback συμπληρώνει την παραγωγική δυνατότητα της HMMC.

«Αυξήσαμε την ταχύτητα της γραμμής παραγωγής από 57 σε 65 αυτοκίνητα την ώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και μπορέσαμε να το διατηρήσουμε, παρόλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη παγκόσμια κατάσταση προμήθειας ανταλλακτικών» δήλωσε ο Martin Klíčník, Head of HMMC’s Production Subdivision. «Η HMMC αντιμετωπίζει μεγάλη ζήτηση και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας. Κάνουμε προετοιμασίες για νέα μοντέλα που θα παράγονται εδώ τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα των μηχανικών μας εργάζεται όχι μόνο για να διασφαλίσει τη δυνατότητα κατασκευής αυτών των αυτοκινήτων στις γραμμές παραγωγής μας, αλλά και για να διασφαλίσει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους».

Οι αλλαγές στις διαδικασίες παραγωγής συμβαδίζουν με τις νέες προσθήκες στη γκάμα των μοντέλων της Hyundai. Μεταξύ άλλων, η HMMC επενδύει σε τεχνολογικά προηγμένους αυτοματισμούς, όπως τη μεταφορά μπαταριών για το Kona Electric από την αποθήκη στη γραμμή παραγωγής μέσω αυτόνομων τρόλεϊ. Παράλληλα, το καλοκαίρι ένας νέος ρομποτικός σταθμός αποτελούμενος από έξι ρομπότ προστέθηκε στο τμήμα τελικής συναρμολόγησης, το οποίο σφίγγει αυτόματα όλες τις σημαντικές συνδέσεις του πλαισίου.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην HMMC αυξάνεται από έτος σε έτος λόγω της αύξησης της παραγωγής και το εργοστάσιο απασχολεί πλέον σχεδόν 3.300 άτομα, το 92% των οποίων είναι Τσέχοι πολίτες. Ο ηλικιακός μέσος όρος των υπαλλήλων είναι άνω των 38 ετών και εργάζονται στην HMMC για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Η εταιρεία προσφέρει στους υπαλλήλους της ένα ευρύ φάσμα παροχών.

Η παραγωγική μονάδα του Nošovice θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της πράσινης ενέργειας στον Όμιλο Hyundai Motor. Στις αρχές του 2022, η HMMC έγινε η πρώτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές – συμπεριλαμβανομένων μονάδων βιοαερίου, φωτοβολταϊκών και αιολικής ενέργειας. Όλες οι πηγές ενέργειας της HMMC υποστηρίζονται από πιστοποιητικά με εγγύηση προέλευσης. Παράλληλα, η HMMC χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να διασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος,   σύμφωνα με τη στρατηγική της Hyundai για βιωσιμότητα. Ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων έχει επίσης εφαρμοστεί σε όλη την παραγωγή και το 2021, για παράδειγμα, συνολικά το 88% των απορριμμάτων κατέληξαν στην ανακύκλωση. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων επιχορηγήσεων, συνεργασιών με μεγάλα ιδρύματα στην περιοχή και στενής συνεργασίας με τις γύρω κοινότητες και εθελοντικές δραστηριότητες.

Το μοντέλο της HMMC με τη μεγαλύτερη παραγωγή μέχρι σήμερα είναι το Tucson τρίτης γενιάς, με συνολικά 1.180.445 μονάδες (29,5% όλων των αυτοκινήτων). Το τελευταίας γενιάς TUCSON έως τον Οκτώβριο του 2022 είχε παράγει 423.274 μονάδες. Για το 2022 η HMMC υπολογίζει να παράγει 321.500 μονάδες.

 

Προηγούμενο άρθροJeep Avenger: 10.000 προ-παραγγελίες σε ένα μήνα
Επόμενο άρθροΑναβαθμισμένη η νέα σειρά Fiat Professional Fiorino