Από σήμερα (13 Ιουνίου 2024), κυκλοφορούν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, γίνεται, έτσι, ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, και την προσβασιμότητα των συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας.

Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματά. Συνεχίζεται, με εντεινόμενους ρυθμούς. Συγκεκριμένα:

  • Έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 300 λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), 100 εξ’ αυτών 18 μέτρων και τα υπόλοιπα 12 μέτρων.
  • Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει σε διαβούλευση ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 700 ηλεκτρικών λεωφορείων βραδείας και ταχείας φόρτισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τρόλεϊ για την περιοχή Αθηνών.
  • Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Ειδικά οι διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ έχουν προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε λειτουργία καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, 96 και 115 αντίστοιχα.
  • Υλοποιούνται και δρομολογούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 300 και 164 μισθώσεις λεωφορείων αντίστοιχα.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροΝέο Volvo FH16: περισσότερη δύναμη – λιγότερα καύσιμα
Επόμενο άρθροΗ AVIN προσκαλεί τους οδηγούς σε «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»