Τα στελέχη της ΕΤΕπ και της ALD κατά την υπογραφή στο Παρίσι

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορηγεί με 250 εκατομμύρια ευρώ την ALD Automotive, για να επιταχύνει τη μετάβαση της εταιρείας leasing σε καθαρά οχήματα.

Η πίστωση θα επιτρέψει την αγορά 15.000 συνολικά υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων για τις αγορές της ALD στην ΕΕ – ιδιαίτερα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Η οικονομική συνεργασία ανακοινώθηκε από την ΕΤΕπ – την ‘τράπεζα της ΕΕ’, που ανήκει στα κράτη μέλη – και την ALD σήμερα το πρωί (29 Σεπτμεβρίου). Εντάσσεται στο πρόγραμμα Cleaner Transport Facility (CTF), το οποίο ξεκίνησε από την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2016.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η μείωση των εκπομπών CO2, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η μείωση αυτή απαιτεί τη σταδιακή αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα ιδιωτικά οχήματα με ηλεκτρικά ή υβριδικά έως το 2050.

“Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη μετάβασή μας σε μεταφορές χαμηλών εκπομπών σε ολόκληρη την Ευρώπη και να εφαρμόσουμε ενεργά το πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης”, δήλωσε η Violeta Bulc, Ευρωπαία Επίτροπος για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές.

“Για την ALD, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα στη λεγόμενη ‘ενεργειακή μετάβαση’ στις περιοχές όπου λειτουργεί, η χρηματοδότηση αυτή “θα συμβάλει στην ενίσχυση της στρατηγικής μας για την αειφόρο κινητικότητα και, ειδικότερα, θα ενθαρρύνει τη σταδιακή υιοθέτηση οχημάτων χαμηλών εκπομπών”, δήλωσε ο Gilles Momper, Οικονομικός Διευθυντής της ALD.

Ο πράσινος στόλος της ALD αναπτύσσεται γρήγορα, με 118.000 οχήματα στα τέλη Ιουνίου του 2019, με φιλοδοξία να πετύχουν το ορόσημο 200.000 μονάδων έως τα μέσα του 2020.

 

Προηγούμενο άρθροΣυλλεκτικό γραμματόσημο για τα 70α γενέθλια της Abarth
Επόμενο άρθροHeritage Zone, μια διαφορετική έκθεση της Nissan, στην Ιαπωνία