Η FlexCar εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 210 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του έγκριτου fund Fasanara Capital με έδρα το Λονδίνο, σε διάστημα λίγων μηνών μετά την άντληση των 50 εκατ. ευρώ από εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης αφορά επένδυση τόσο σε μορφή δανείων, όσο και στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, με τη Fasanara Capital να προστίθεται στη μετοχική σύνθεση της FlexCar, δίπλα σε υφιστάμενους κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές όπως οι Seaya Ventures, Arena Investors, VentureFriends, Uni.Fund και Frontline Ventures.

H FlexCar έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, καταφέρνοντας σε τρία μόλις χρόνια να οκταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και να εδραιωθεί ως μια κερδοφόρος εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την παρουσία της στην Ελλάδα και την Κύπρο, τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην Ιταλία -μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης-, η οποία καταγράφει ανάπτυξη με τριπλάσιο ρυθμό συγκριτικά με την Ελλάδα.

Τα νέα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν σε αυτόν το γύρο χρηματοδότησης, θα επενδυθούν εξ’ ολοκλήρου στη διεθνή επέκταση του brand σε δύο ακόμη ηπείρους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με στόχο την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στον κλάδο του flexible leasing. Επιπλέον, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία του FlexCar Hub στην Ελλάδα, από όπου μπορεί να παρέχει απρόσκοπτη υποστήριξη και τις αναγκαίες υπηρεσίες για τη διεθνή της ανάπτυξη, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2022 η πλειοψηφία των νέων μισθώσεων θα πραγματοποιούνται εκτός Ελλάδας.

Η FlexCar προσφέρει μια απλή, προσβάσιµη και all-inclusive υπηρεσία απόλυτης ευελιξίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης, πληρώνοντας ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα το οποίο καλύπτει τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, κόστη συντήρησης και επισκευής του οχήματος, τα πάντα με εξαίρεση το καύσιμο. Να σημειωθεί ότι τα πλάνα της διοικητικής ομάδας περιλαμβάνουν τη σταδιακή ενσωμάτωση νέων καινοτόμων προϊόντων στο πλαίσιο της “Flex” φιλοσοφίας, που θα εμπλουτίσουν τις προσφερόμενες λύσεις της εταιρείας.

Αυτήν τη στιγμή το group της FlexCar απασχολεί περισσότερα από 150 εξειδικευμένα στελέχη σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, ενώ στα τέλη του 2021 προχώρησε στην απόκτηση σύγχρονων κτιρίων γραφείων στην Αθήνα και τη Ρώμη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες φιλοξενίας του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των εργαζομένων της. Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει πως παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για την περαιτέρω δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στους τομείς του operations, marketing, τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών, στοχεύοντας στο διπλασιασμό του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού της μέχρι τα τέλη του 2023.

Από αριστερά, Γιώργος Δεσύλλας και Γιώργος Μπιζάς

Ο Γιώργος Μπιζάς, Συνιδρυτής και Πρόεδρος του FlexGroup, δήλωσε: «Η ραγδαία ανάπτυξη των οικονομικών δεικτών και η τεράστια αποδοχή του κοινού, επιβεβαιώνουν ότι η υπηρεσία μας λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα στην αγορά του mobility. Η νέα  χρηματοδότηση μας επιτρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας παγκοσμίως και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που ένας επενδυτής όπως η Fasanara Capital, επενδύει έμπρακτα στην υλοποίηση του οράματος μας».

Ο Γιώργος Δεσύλλας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FlexCar συμπλήρωσε: «Με αυτήν την επένδυση γινόμαστε παγκόσμιοι. Ο πρώτος στόχος μας είναι η τέλεια εξυπηρέτηση για τους πελάτες μας. Νιώθω ευλογημένος που είμαστε υπό την σκέπη του Τιμίου Σταυρού και του Πατέρα μου, του Παπαδημήτρη στον Λυκαβηττό και ευχαριστώ την ομάδα μας και όλους τους επενδυτές, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους να πετύχουμε τη διεθνή κορυφή, πράγμα πολύ σπάνιο για μια ελληνική εταιρεία».

Από την πλευρά της Fasanara Capital, ο Francesco Filia, CEO, σχολίασε σχετικά: «Το μοντέλο της ευέλικτης μίσθωσης αντιπροσωπεύει έναν καινοτόμο τομέα του Fintech οικοσυστήματος, που σταδιακά θα υποκαθιστά την έννοια της παραδοσιακής ιδιοκτησίας, υποστηρίζοντας την πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων στο πνεύμα προώθησης μιας κυκλικής οικονομίας. Είναι μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε ως συνοδοιπόροι την ομάδα της FlexCar σε αυτό το ταξίδι».

Προηγούμενο άρθροΗ Audi συνεργάζεται με την 4.screen
Επόμενο άρθροRenault Scenic Vision: Σχέδιο δράσης για βιώσιμη ανάπτυξη