Η Lime σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο ξεπερνώντας τις 100 εκατομμύρια βόλτες, χάρη σε μια εκπληκτική κοινότητα χρηστών σε περισσότερες από 120 πόλεις, 30 χώρες και πέντε ηπείρους, γεγονός που καθιερώνει την εταιρεία στους ηγέτες του τομέα της μικροκινητικότητας.

Η Lime δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια με το όραμα να κάνει την αστική ζωή πιο βιώσιμη, προσφέροντας στους ανθρώπους έναν πράσινο και έξυπνο τρόπο μετακίνησης στις πόλεις. Σήμερα, υπάρχουν απτά αποτελέσματα καθώς ένας στους τέσσερις οδηγούς των Lime αντικαθιστά τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο αποφεύγοντας συνολικά 25 εκατομμύρια μίλια μετακίνησης στους τέσσερις τροχούς, μια απόσταση αντίστοιχη με 50 ταξίδια από και προς το φεγγάρι. Με την αποφυγή αυτών των μιλίων, εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης και 9 χιλιάδες κυβικοί τόνοι εκπομπών διοξειδίου άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Για μια τέτοια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα θα χρειαζόταν ένα δάσος 10,000 εκταρίων και διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου  για να την απορροφήσει.

Παράλληλα, η Lime έχει ξεπεράσει τα 777 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 700 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, η Lime ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από εννέα μήνες και μέχρι σήμερα οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών της εταιρείας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο βόλτες, καλύπτοντας 6,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η συνολική απόσταση που διανύθηκε στην Ελλάδα απέτρεψε την εκπομπή 780 κυβικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και εξοικονόμησε περισσότερα από 330 χιλιάδες λίτρα βενζίνης.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Lime έχει τόσο καλή παρουσία στην Ελλάδα, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της στη χώρα. Βλέπουμε πως οι Έλληνες απολαμβάνουν τη λύση που προσφέρουμε για την έξυπνη κινητικότητα και χρησιμοποιούν τα πατίνια μας για τις σύντομες αποστάσεις μέσα στις πόλεις, συμβάλλοντας στην αποτροπή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης. Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας στη χώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες αναζητούν οικολογικούς τρόπους για να μετακινηθούν και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μας σε ακόμα περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Alessio Raccagna, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της  Lime για την Ιταλία και την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΤο BMW i Hydrogen NEXT στην Φρανκφούρτη
Επόμενο άρθροΗ Nissan υποστηρίζει την εκπαίδευση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα