Η LG Electronics (LG) διοργάνωσε εκδήλωση εορτασμού για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας Vehicle component Solutions (VS) την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, με θέμα “Driving Better Future Mobility”, και συμμετείχαν σε αυτή περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι, καθώς και συνεργάτες της εταιρείας.

Κατά την εκδήλωση της 10ης επετείου, ο πρόεδρος της LG VS Company, Eun Seok-hyun, παρουσίασε το «Vision 2030», μια τολμηρή πρωτοβουλία που, όπως ανακοινώθηκε, θα εξασφαλίσει τη θέση της εταιρείας ως παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά λύσεων αυτοκινήτου μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

«Το πλεόνασμα σε πωλήσεις που πετύχαμε πέρυσι είναι απόδειξη της σταθερής επιχειρηματικής δομής που έχει δημιουργήσει η εταιρεία μας τα τελευταία 10 χρόνια», δήλωσε ο Eun Seok-hyun. «Θα καταστούμε παγκόσμιος ηγέτης στoν κλάδο εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), οδηγώντας την εποχή των EV και των αυτόνομων οχημάτων μέσω της τεχνολογικής και σχεδιαστικής καινοτομίας».

 

Ο CEO της LG, William Cho, δήλωσε, «Φτάσαμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών μας και την αφοσίωση των εργαζομένων μας. Η LG VS Company θα συνεχίσει να καινοτομεί και να προσπαθεί για καλύτερη μελλοντική κινητικότητα».

Από την ίδρυση της εταιρείας Vehicle Solutions το 2013, η LG συνέχισε να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της εξαρτημάτων αυτοκινήτων, θεωρώντας τα εξ αρχής ως βασικό μοχλό μελλοντικής ανάπτυξης. Μετά από μια δεκαετία, η LG ενισχύει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά εξαρτημάτων αυτοκινήτων βασιζόμενη σε σταθερή ανάπτυξη τριών βασικών τομέων: τις λύσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment) οχημάτων της LG VS, την κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain, που δημιούργησε με τη Magna International για ανάπτυξη και παραγωγή τεχνολογίας κινητήρων EV και τα συστήματα φωτισμού οχημάτων του ZKW Group.

Η LG VS Company πέτυχε λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ανακάμπτοντας μετά από 26 συνεχόμενα αρνητικά τρίμηνα, από το 2015. Πέρυσι, η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις 8.649,6 δισ. KRW (6,115 δισ. ευρώ περίπου*) και λειτουργικά κέρδη 169,6 δισ. KRW (120 εκατ. ευρώ περίπου). Ολοκλήρωσε επίσης το 2022 με ανεκτέλεστες παραγγελίες συνολικής αξίας περίπου 80 τρισεκατομμυρίων KRW.

Το infotainment, το οποίο συνδυάζει πληροφορίες οδήγησης και ψυχαγωγία, παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες ενός οχήματος βελτιωμένες εμπειρίες στο αυτοκίνητο. Η καρδιά κάθε ηλεκτρικού οχήματος, το σύστημα μετάδοσης κίνησης – συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, και του μετατροπέα – παράγει και μεταδίδει ισχύ. Τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ενσωματώνοντας ηλεκτρικά εξαρτήματα αυτοκινήτων και αισθητήρες, το σύστημα φωτισμού στα έξυπνα οχήματα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της οδικής ασφάλειας.

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός οχήματος (IVI), το οποίο χρησιμοποιεί προηγμένη τηλεματική και ψηφιακό σύστημα πιλοτηρίου. Η λύση τηλεματικής της LG εξασφάλισε ένα εντυπωσιακό μερίδιο 22,4% στην αγορά τηλεματικής οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ το ψηφιακό σύστημα πιλοτηρίου της καταγράφει διψήφιο μερίδιο αγοράς από το 2021.

Συγχαρητήρια μηνύματα των παγκόσμιων συνεργατών της LG προβλήθηκαν μέσω βίντεο στην εκδήλωση της Σεούλ:

Ο Ahn Hyung-ki, ανώτερος αντιπρόεδρος Electronics Development Center & Mobility Technology Center του Hyundai Motor Group, δήλωσε: «Η LG έχει επιδείξει αφοσίωση στη δημιουργία καλύτερων προϊόντων, ικανοποιώντας με συνέπεια τα αιτήματά μας ανταποκρινόμενη σε δύσκολες προκλήσεις. Ελπίζουμε ότι η LG VS Company και η Hyundai θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για να ηγηθούν της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Ο Kwon Hae-young, αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment του Hyundai Motor Group, τόνισε: «Η συμμετοχή στην κοινή τελετή μαζικής παραγωγής το 2018 με την LG μου έμεινε αξέχαστη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα ανάπτυξης της LG για το πάθος και την αφοσίωσή της στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας».

Ο Jeff Morrison, αντιπρόεδρος Global Purchasing and Supply Chain της General Motors (GM), ανέφερε: «Συγχαίρουμε ειλικρινά την LG VS Company για τη 10η επέτειό της. Η LG είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής της GM πριν ακόμη από την επίσημη σύσταση της εταιρείας VS και έχει αποδείξει από καιρού τη δέσμευσή της στην υποστήριξη των μαρκών μας στην παροχή διαφοροποιημένων εμπειριών εντός του οχήματος. Ας παραμείνουμε όλοι αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που ενισχύουν την οδηγική εμπειρία και προάγουν την οδική ασφάλεια».

Ο Julien Battiston, Επικεφαλής της σειράς προϊόντων Software Defined Vehicle (SDV) της Renault, δήλωσε: «Η LG διαθέτει πολύ ταλαντούχους μηχανικούς λογισμικού και ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο. Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες επιτυχίες από κοινού στο μέλλον».

*1 KRW = 0,000707 ευρώ, ισοτιμία 05/07/23

Προηγούμενο άρθροNissan NISMO Festival στις 3 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροH Stellantis λανσάρισε το Free2move Charge