Η Wolfspeed και η ZF θα δημιουργήσουν Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Νυρεμβέργη, για βελτιστοποίηση της τεχνολογίας ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου.

  • Η ZF και η Wolfspeed σχεδιάζουν ερευνητικό κέντρο για ημιαγωγούς καρβιδίου του πυριτίου στη Μητροπολιτική Περιφέρεια της Νυρεμβέργης
  • Το κέντρο θα βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία σχεδιασμού του συστήματος, τη δομή και τις διαδικασίες παραγωγής
  • Στόχος είναι να καταστεί η εγκατάσταση και το εργοστάσιο ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου της Wolfspeed στο Saarland, κέντρο ευρωπαϊκού δικτύου καρβιδίου του πυριτίου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας η ZF, κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας επόμενης γενιάς και η Wolfspeed Inc., παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας καρβιδίου του πυριτίου, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους δημιουργίας ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημάτων καρβιδίου του πυριτίου στην Μητροπολιτική Περιφέρεια της Νυρεμβέργης.

Η νέα κοινή ερευνητική μονάδα υποστηρίζεται από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας. Όπως το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο τσιπ καρβιδίου πυριτίου της Wolfspeed στο Ένσντορφ του Σάαρλαντ, η χρηματοδότηση του νέου κέντρου υπόκειται σε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος της ΕΕ (IPCIE). Απαιτείται επίσης η προηγούμενη έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν οι δύο εγκαταστάσεις ώστε να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο του νέου ευρωπαϊκού δικτύου τεχνολογίας καρβιδίου του πυριτίου. Η κατασκευή θα ξεκινήσει μετά την εξασφάλιση της έγκρισης χρηματοδότησης IPCIE και για τα δύο έργα, η οποία αναμένεται εντός του έτους.

Η συνεργασία σκοπεύει να αναπτύξει καινοτομικά συστήματα, προϊόντα και εφαρμογές καρβιδίου του πυριτίου, καλύπτοντας την πλήρη αλυσίδα αξίας, από παρελκόμενα ως ολοκληρωμένα συστήματα και μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διάθεσης στην αγορά. Το κοινό ερευνητικό κέντρο θα εξυπηρετεί όλες τις κατηγορίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών, επαγγελματικών, γεωργικών και βιομηχανικών οχημάτων, καθώς και τις αγορές βιομηχανικής και ανανεώσιμης ενέργειας. Η συνεργασία αποσκοπεί σε βελτιώσεις όπως υψηλότερη απόδοση, αυξημένη πυκνότητα ισχύος και υψηλότερες επιδόσεις των λύσεων εξηλεκτρισμού. Η τεχνογνωσία καρβιδίου του πυριτίου της Wolfspeed και η πρόσβαση της ZF σε όλες τις κατηγορίες κινητικότητας επιτρέπουν την γρήγορη και απρόσκοπτη μετάβαση των νέων τεχνολογιών.

Προηγούμενο άρθρο8.000 σταθμοί φόρτισης με τη δράση «Φορτίζω Παντού»
Επόμενο άρθροΤο Opel Corsa σταθερά πρώτο στις εταιρικές πωλήσεις