Η Yokohama πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα στο Μεξικό.

Η Yokohama ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα στο Μεξικό με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 5 εκατομμυρίων ελαστικών, με προγραμματισμένες επενδύσεις συνολικού ύψους 380 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 52,1 δισεκατομμύρια ¥). Η κατασκευή του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2027. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 610.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία έχει τις προδιαγραφές και για πιθανή μελλοντική επέκταση.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η τοπική παραγωγή θα είναι απαραίτητη για την ταχεία κάλυψη της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης ελαστικών στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται στην πολιτεία Coahuila του Μεξικού και θα έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή καθώς και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, γεγονός που θα διευκολύνει την έγκαιρη προμήθεια ελαστικών σε πελάτες σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Στο πλαίσιο του τριετούς (2024-2026) μεσοπρόθεσμου σχεδίου «Yokohama Transformation 2026 (YX2026)», η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των αναλογιών πωλήσεων των ελαστικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, δηλαδή της παγκόσμιας ναυαρχίδας ADVAN, των ελαστικών GEOLANDAR για SUV και pick-up φορτηγά, αρκετών χειμερινών ελαστικών, καθώς  και ελαστικών 18 ιντσών και άνω. Θα συνεχίσει επίσης τις «Στρατηγικές Προϊόντων και Περιφερειών» που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της προμήθειας και των πωλήσεων ελαστικών που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες τάσεις σε κάθε περιφερειακή αγορά. Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Προηγούμενο άρθροFiat Professional: επιτόκιο 3,9% – 5 χρόνια εγγύηση
Επόμενο άρθροελίν: 70 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ενέργειας