Το “EKO Acropolis Rally 2022” στρέφει ξανά όλα τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, με πρώτο ξεχωριστό σταθμό την ΕΚΟ Υπερειδική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ συγκεντρώθηκαν 60.000 λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες και θεατές όλων των ηλικιών, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την εντυπωσιακή έναρξη του “EKO Acropolis Rally” σε live μετάδοση, με τη συναρπαστική και γεμάτη αδρεναλίνη πρώτη διαδρομή να γίνεται παγκόσμιο θέμα συζήτησης! Κατά την υπερειδική, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή μήκους 1,95 χλμ. που είχε στηθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ, όπου παρέλασαν συνολικά 70 αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και για όλους όσοι την παρακολούθησαν, σε μια μοναδική γιορτή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για πρώτη φορά μετά το 2005!

Η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων, ως ονοματοδότης του Ράλλυ και μέγας χορηγός της Υπερειδικής διαδρομής, υποδέχτηκε χιλιάδες καταναλωτές και συνεργάτες στο  εντυπωσιακό περίπτερο στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με μοναδικές δραστηριότητές και εκπλήξεις, ενώ είχε φαντασμαγορική παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ΕΚΟ ειδικά διαμορφωμένη γέφυρα να κλέβει την παράσταση!

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε για το “EKO Acropolis Rally 2022”: «Η συναρπαστική έναρξη του φετινού “ΕΚΟ Acropolis Rally”, με το ΕΚΟ Super Special Stage στο Ολυμπιακό στάδιο και την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα και επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης, μας κάνει πολύ περήφανους και δικαιώνει για άλλη μια φορά την επιλογή μας να στηρίξουμε αυτή την διαδρομή, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό! Χαιρόμαστε που το γήπεδο γέμισε με οικογένειες και παιδιά με χαμόγελα, σε ένα ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS στα καλύτερά του! Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια -και ειδικότερα η ΕΚΟ- θα συνεχίζει να αγκαλιάζει το “Ράλλυ των Θεών”. Συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη διοργάνωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες καταναλωτές και πολλούς συνεργάτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ασφαλείς διαδρομές!».

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας

1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1m58.4s
2 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2) +0.1s
3 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.0s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.1s
5 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +1.2s
6 Guarav Gill/Gabriel Morales (Škoda Fabia Rally2 evo) +1.3s
7 Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1.3s
8 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.5s
9 Georg Linnamäe/James Morgan (Volkswagen Polo GTI R5) +1.6s
10 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.8s
15 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.8s

Η Toyota Gazoo Racing ξεκίνησε με ένα σπριντ στο Ολυμπιακό Στάδιο

Ενώ το EKO Acropolis Rally βρίσκεται σε εξέλιξη η Toyota Gazoo Racing World Rally Team συμμετείχε στη θεαματική σούπερ ειδική διαδρομή μπροστά σε τεράστιο πλήθος στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Μετά από τρεις ημέρες αναγνώρισης στους βραχώδεις χωματόδρομους της εκδήλωσης, η δράση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με shakedown κοντά στο service park στη Λαμία. Αυτή ήταν μια τελευταία ευκαιρία να δοκιμαστούν τα αυτοκίνητα και οι ρυθμίσεις πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα για την τελετουργική εκκίνηση και το εναρκτήριο στάδιο στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο φιλοξένησε για τελευταία φορά το ράλι πριν από 16 χρόνια.

Μπροστά σε 60.000 θεατές, τα αυτοκίνητα αγωνίστηκαν δίπλα-δίπλα σε ζευγάρια σε μια τεχνική πίστα μήκους 1,95 χιλιομέτρων.

Η M-Sport Ford World Rally Team συμμετέχει στο Ράλλυ Ακρόπολις με πέντε Ford Puma Hybrid Rally1

Με πέντε στο σύνολο Ford Puma Hybrid Rally1, η ομάδα αναμένεται να δώσει δυναμικό αγωνιστικό «παρών» αλλά και τον καλύτερο εαυτό της στις πάντοτε απαιτητικές διαδρομές του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας ως αιχμή του δόρατος της όλης προσπάθειας τον Γάλλο, εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC, Sébastien Loeb. Homemade porn https://www.amateurest.com/ USA.

Μετά την αυλαία η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, η μάχη με τα ελληνικά χώματα ξεκινά την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει δύο loop ειδικών διαδρομών, χωρίς μάλιστα ενδιάμεσο service.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC αλλά και τρεις φορές νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις, Sébastien Loeb, επιστρέφει στο μπάκετ του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 μαζί με τη συνοδηγό του, Isabelle Galmiche, με την οποία κέρδισαν θριαμβευτικά στις αρχές της φετινής αγωνιστικής σεζόν το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Αν μη τι άλλο, η ταχύτητα αλλά και η εμπειρία του Γάλλου οδηγού στην Ελλάδα θα αποδειχθούν πολύτιμες για τον ίδιο και την ομάδα κατά τη διάρκεια του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις.

Την ίδια στιγμή, ο Craig Breen αναμένεται να αξιοποιήσει και αυτός τις γνώσεις που έχει αποκομίσει από τις προηγούμενες συμμετοχές και διακρίσεις του στον εθνικό μας αγώνα, όπως τη νίκη που σημείωσε το 2014 στο ERC και τον τερματισμό του στο βάθρο την επόμενη χρονιά.

Στη δεύτερη παρουσία του στην Ελλάδα, ο Gus Greensmith θα επιδιώξει να αποδείξει την ταχύτητά του, αντλώντας επίσης εμπειρίες από το περσινό ντεμπούτο του στο Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο κατάφερε να αποσπάσει την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη.

Από τη μεριά του, ο PierreLouis Loubet επιστρέφει και αυτός στις τάξεις της M-Sport Ford WRT στην Ελλάδα, έχοντας εντυπωσιάσει την ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης δίνει δυναμικό «παρών» στο μπάκετ ενός ακόμα Ford Puma Hybrid Rally1  μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Έλληνα οδηγού σε αυτό στο Ράλλυ Κένυας, όπου κατέκτησε την έβδομη θέση.

Η Santander Consumer Finance, χορηγός του ελληνικού πληρώματος Καρέλλης – Μαχαίρας

H Santander Consumer Finance, εταιρεία καταναλωτικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη, δίνει δυναμικά το «παρών» στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, αποτελώντας τον επίσημο χορηγό του ελληνικού πληρώματος Καρέλλης- Μαχαίρας.

Tο δίδυμο Καρέλλης και Μαχαίρας θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Rally 2 με ένα τελευταίας γενιάς Citroen C3 Rally2 με κινητήρα 1.6 λίτρα, που αποδίδει 282 ίππους με κίνηση και στους 4 τροχούς. Το αυτοκίνητο είναι εξελιγμένο από τη γνωστή αγωνιστική ομάδα TRT που υποστηρίζει και τη Citroen Racing εδώ και χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Χρυσόστομος Καρέλλης έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε δύο προηγούμενα Rally Acropolis, ενώ είναι πολυνίκης σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και πρωταθλητής Ελλάδος το 2017 στην Κατηγορία F2. Αντίστοιχα, ο Λεωνίδας Μαχαίρας ως συνοδηγός, έχει στο ενεργητικό του 172 εκκινήσεις, 12 νίκες, αλλά και δύο πρωταθλήματα το 2011 και 2016.

Το ελληνικό πλήρωμα Καρέλλης-Μαχαίρας, διαγωνίζεται επίσης με τη σημαντική υποστήριξη της Karellis Group που αποτελεί διανομέα και επισκευαστή οκτώ μαρκών αυτοκινήτων και δικύκλων στην Κεντρική Ελλάδα

Προηγούμενο άρθροTo Opel Rocks-e στην Ελλάδα και στην 86η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΤο νέο Mazda CX-60 PHEV με e-Skyactiv D 3,3 λίτρων