Μετά την επιτυχή εγγραφή 250.000 πελατών και σχεδόν ενός εκατομμυρίου διαδρομών στη Σουηδία, η μάρκα διαμοιρασμού κινητικότητας Μ, που λανσάρισε η Volvo Cars, γίνεται Volvo On Demand.

Αναπτύχθηκε και λειτουργεί υπό την θυγατρική Volvo Car Mobility και συνεχίζει να επεκτείνεται διερευνώντας την ιδιοκτησία αυτοκινήτου και την αστική κινητικότητα.

Πρόκειται για μοναδική πλατφόρμα κινητικότητας, που επεκτείνει τους τρόπους πρόσβασης πελατών στα αυτοκίνητα Volvo. Αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης προς ενίσχυση της σημασίας της κινητικότητας διαμοιρασμού της Volvo Cars, για την επίτευξη παροχής προσωπικής, βιώσιμης και ασφαλούς κινητικότητας και της φιλοδοξίας της να καταστςί κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Η Volvo On Demand θα επεκταθεί πέραν των συνόρων της Σουηδίας με εκτεταμένο φάσμα υπηρεσιών.

Η εξωτερική ανάλυση δείχνει ότι ένα αυτοκίνητο διαμοιρασμού της Volvo Car Mobility αντικαθιστά την ανάγκη για έως και εννέα ιδιόκτητα αυτοκίνητα στις σουηδικές πόλεις, που αντιστοιχεί σε ετήσια μείωση άνω των 16 χιλιάδων τόνων εκπομπών CO2. Η υπηρεσία κινητικότητας διαμοιρασμού απελευθερώνει χώρο στις πόλεις, βοηθά τους πελάτες να υιοθετήσουν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Η Volvo On Demand θα συνεχίσει να εξυπηρετείται από την ιδιόκτητη πλατφόρμα κινητικότητας τεχνητής νοημοσύνης της Volvo Cars. Στον πυρήνα της πλατφόρμας βρίσκεται το μοντέλο δυναμικής πρόθεσης της Volvo Car Mobility, κορυφαία αρχιτεκτονική που επιτρέπει πρόβλεψη της ζήτησης και βελτιστοποίηση προμηθειών, βάσει τεχνολογιών AI.

Magnus Fredin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Global Online Business της Volvo Cars

«Επιθυμούμε να παρέχουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων με προσωπικό, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο», αναφέρει ο Magnus Fredin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Global Online Business της Volvo Cars. «Η μελλοντική στρατηγική της Volvo Car Mobility μας βοηθά να τηρήσουμε αυτήν την υπόσχεση. Η Volvo On Demand θα εξελίξει περαιτέρω την ευέλικτη πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Είμαστε ευτυχείς για την κοινή μας προσπάθεια. Η Volvo On Demand μπορεί να προσεγγίσει ομάδες-στόχους που δεν επιθυμούν απαραιτήτως να διαθέτουν αυτοκίνητο, αλλά χρειάζονται ένα περιστασιακά».

«Ανυπομονούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μέσω της πλατφόρμας μας κινητικότητας και να περιληφθούμε στην βασική προσφορά της Volvo Cars», λέει ο Erik Jivmark, CEO της Volvo Car Mobility. «Αναμένουμε νέες προσφορές προϊόντων και διεθνή επέκταση της πελατειακής βάσης που θα σημάνουν μια εντελώς νέα τροχιά ανάπτυξης».

Προηγούμενο άρθροΟι ταξινομήσεις τον Αύγουστο του 2022 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροABB: αναγκαίος ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων